Amatorii de dulce vor fi nevoiți să achite mai mult pentru deserturile și prăjiturile lor preferate. Dulciurile vor suferi o majorare cu 25% din cauza scumpirilor produselor alimentare. Prin urmare, dulcele nu va mai fi chiar atât de dulce.

Dulciurile se scumpesc cu 25% din cauza noilor prețuri la produsele alimentare

Prețul dulciurilor vor suferi o schimbare de preț. Analiștii susțin că acestea s-au majorat cu 25% din cauza scumpirilor materiilor prime. Comercianții sunt gata să recurgă și la alte soluții pentru a face față scumpirilor care îi așteaptă. Aceștia se gândesc să reducă cantitățile, orele de program sau să folosească cât mai puțin utilajele de muncă.

Față de anul trecut, dulciurile sunt cu 25% mai scumpe. Producătorii spun că există riscul ca acestea să se scumpească și mai mult, cu încă 25% până la finalul anului. Dacă în 2021, o felie de tort de 100-150 de grame costa 20 de lei, acum aceasta costă 25 de lei, iar până la finalul anului prețul ar putea ajunge lejer la 30 de lei.

Această veste este una tristă în special pentru iubitorii de dulce și pentru cei care nu pot bea ceaiul fără o prăjiturică. Aceste scumpiri au fost generate de prețurile materiilor prime care s-au scumpit cel mai mult. În ultima perioadă, cele mai mari majorări de prețuri s-au înregistrat la zahăr și ulei, tocmai cu 50% mai scumpe, iar în cazul făinei și untului, acestea au crescut cu 34 şi, respectiv, 35 la sută.

”În fiecare an de sărbători noi facem aici cozonaci şi într-adevăr, dacă facem comparaţie cu anul trecut, preţul la materia primă pentru cozonac s-a dublat. Prin urmare, acest lucru se va reflecta şi în preţul produsului finit” a explicat Medeea Piron, proprietar cafenea.

La nivelul Uniunii Europene, preţul zahărului s-a majorat de aproape 3 ori mai mult față de anul trecut. Până și cei mai simpli biscuiți, bomboane sau prăjitur s-au scumpit drastic.

Citeste si:
Avantajele și beneficiile utilizării făinii de cocos în dieta ta
Avantajele și beneficiile...

Cu cât s-au scumpit produsele pentru cofetărie


  • Zahăr +50%

  • Ulei +47%

  • Făină +35%

  • Unt +34%


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.