Istoria României a fost una tumultoasă pe parcursul a sute de ani. În timp, mai multe personaje istorice au încercat să apere și să întărească țara noastră pentru ca astăzi să ne mândrim de ce a ajuns. Mihai Viteazu a fost primul om care a visat la România de astăzi. Ecaterina Teodoroiu, Cuza, Regina Maria, Regii României au fost alte personaje semnificative pentru istoria și dezvoltarea României. Datorită lor România de astăzi are un parcurs atât de frumos.

Oameni care au contribuit la istoria României

Mihai Viteazu, primul principe român de epocă modernă, este considerat simbolul Unirii, deoarece acesta a contribuit la ceea ce mai târziu s-a transformat în România, Transilvania, Moldova şi Ţara Românească. La distanță de două secole şi jumătate, Alexandru Ioan Cuza, un alt personaj istoric extrem de important în istoria României, a reușit să înfăptuiască Unirea la data de 24 ianuarie 1862. Atunci pentru prima dată s-a spus despre România ca un tot întreg și tot Cuza a fost cel care a stabilit capitala la București.

Carol I, moștenitor al dinastiei Hohenzo-llern-Sig-marin-gen, a reușit să obțină independenţa României, a redresat economia, a construit o serie de instituţii specifice statului modern şi a pus bazele unei dinastii. Ecaterina Teodoroiu este cunoscută drept cea mai curajoasă femeie din țară. Actele sale de eroism sunt cunoscute de o lume întreagă. Ecaterina Teodoroiu a luptat pentru libertate de la o vârstă destul de fragedă, direct pe front, în Primul Război Mondial.

Regina Maria. Nu există român care nu ar fi auzit sau nu cunoaște cine este această personalitate. Regina Maria a fost prima persoană care a vorbit despre graniţele României, la Conferinţa de Pace de la Paris. Mulţi politicieni europeni au dezvoltat o atitudine favorabilă faţă de România datorită Reginei

Regele Mihai a fost unul dintre cei mai iubiți regi de către români

Regele Ferdinand este cel care a întemeiat România Mare. Ferdinand a fost mai român decât mulţi alți români. Un alt rege al României, Regele Mihai a fost unul dintre cei mai iubiți regi de către români. Acesta și-a început domnia încă de la vârsta de 6 ani, în 1927, după decesul lui Ferdinand şi după ce tatăl său, Carol al II-lea, a renunțat la tron și a părăsit România împreună cu Elena Lupescu, amanta sa.

Citeste si:
Mesaj trimis cu un porumbel călător acum 100 de ani, descoperit în...
Mesaj trimis cu un porumbel...

Iuliu Maniu a fost un politician, deputat de Transilvania în Dieta de la Budapesta. A ocupat de mai multe ori funcția de prim-ministru al României. Acesta a avut un rol important în pregătirea unirii Transilvaniei cu Vechiul Regat.

Ion I.C. Brătianu este un nume greu în istoria României. Generalul de divizie Alexandru Averescu, comandant al Armatei a II-a, a fost un personaj plin de glorie în perioada războiului. Acesta a condus Armata a II-a în bătăliile de la Mărăşti şi Oituz. Smaranda Braescu a devinit prima femeie care a traversat Mediterana fără escală în 1936, iar în anul 1942, prima femeie pilot merge pe frontul de la Stalingrad.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.