Un mesaj vechi de 100 de ani, trimis printr-un porumbel călător a fost descoperit într-o capsulă minusculă de un cuplu din Franța. Capsula ar fi fost expediată de un soldat în timpul primului război mondial, informează The Guardian.

Un cuplu a descoperit în estul Franței un mesaj vechi de un secol trimis de un soldat prusac, printr-un porumbel mesager. Mesajul ar aparține unui soldat de infanterie stabilit la Ingersheim, este scris în limba germană și a fost destinat unui ofițer superior, căruia soldatul îi detalia manevrele militare executate în timpul războiului, a explicat Dominique Jardy, specialist al Muzeului Linge din Orbey, aflat în estul Franței.

Data scrisă pe mesaj este 16 iulie, însă anul nu este perfect clar. Experții care l-au analizat tind să creadă că este vorba de 1916.

„Plutonul Potthof este atacat la granița de vest. În Fechtwald, jumătate de pluton a fost afectat. Plutonul Potthof se retrage cu pierderi mari", este o parte din textul mesajului. La acea vreme, Ingersheim, acum în departamentul Grand Est al Franței, făcea parte din Germania.

Tânărul cuplu a dus capsula împreună cu mesajul la cel mai apropiat muzeu, cel de la Orbey, dedicat uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din primul război mondial.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2020 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.