Petrecerile de Revelion vor fi mai scumpe anul acesta. Din cauza bugetului care acoperă tot mai greu necesitățile, românii dau deoparte plăcerile și nu se mai grăbesc să își rezerve locuri la petrecerile organizate în noaptea dintre an. Interesul scăzut al clienților i-a determinat pe mulți hotelieri și proprietari de restaurante să renunțe la evenimentele pe care le organizau mereu de Anul Nou.

Mai mulți hotelieri au ales să nu mai organizeze petreceri de Revelion

Scumpirile i-au făcut pe mulți oameni să fie mai chibzuiți, astfel că o mare parte dintre ei vor renunța la petrecerile de Anul Nou. Acesta este motivul pentru care și patronii multor restaurante au hotărât să nu mai organizeze petreceri în noaptea dintre ani.

„Am luat hotărârea că ar fi mai bine să ne retragem anul acesta. Pentru că nu putem oferi ceva de calitate. Un revelion de calitate la preţuri la care oamenii să-şi poată permite”, a declarat Anca Suciu, proprietar restaurant, pentru Observator.

„Ce sesizăm e o tendința diferită fata de anii trecuți. Ne așteptam ca cele mai multe pachete sa se vanda pe ultima sută de metri. Oamenii așteaptă sa se așeze puțin lucrurile sa vadă cum va fi situația la momentul respectiv şi să ia decizia pe ultima sută de metri”, a spus Simona Veteleanu, director Hotel Iași, pentru sursa menționată.

În schimb, alți hotelieri vor să facă mai multe petreceri, pentru toate buzunarele. „Toate sunt mai scumpe decât anul trecut. Cu toate acestea, încercăm să găsim un echilibru, iar prețurile să rămână apropiate de cele de anul trecut”, a completat Simona Veteleanu, director Hotel Iași.

În 2022, oamenii au petrecut în stradă

Spre deosebire de anul 2021, când restricțiile erau mult mai aspre și i-au ținut în casă, în 2022, românii au putut petrece un Revelion aproape ca altădată. Au fost concerte și dans în stradă și petreceri în restaurante.

Nu toate primăriile au organizat evenimente, dar cele care au făcut-o nu s-au uitat la bani. La Buzău, noaptea de Anul Nou în stradă a costat peste 700.000 de lei, la Craiova 440.000 de lei, iar la Constanța au fost lansate focuri de artificii în 7 zone ale orașului, preț de 7 minute.

Citeste si:
5 intenții de Anul Nou pentru sănătatea ta emoțională
5 intenții de Anul Nou pentru...

După miezul nopții, petrecerile s-au încins. Aproape 20.000 de turiști erau la acea oră pe Valea Prahovei. Nucleul distrației a rămas, însă, Centrul Vechi din București, unde au venit și mulți străini, tocmai pentru că au auzit că în România se pot distra fără restricții, toată noaptea.

Chiar dacă regula capacității de 50% a funcționat în restaurante, în exterior, nimeni nu a mai putut controla nimic. Oamenii au stat îngresuiți, fără mască, după cum era recomandarea, iar patrulele de poliție s-au dovedit a fi neputincioase în fața valului de oameni.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.