În acest an, Crăciunul și Revelionul se vor sărbători în zile de weekend. Prin urmare, angajații nu vor profita de minivacanțe lungi.

Minivacanțe mai scurte de Crăciun și Revelion

Crăciunul se sărbătorește pe data de 25 decembrie. În acest an, sărbătoarea pică într-o zi de weekend, duminică, iar angajații vor avea doar o singură zi liberă plătită, pe 26 decembrie, fiind a doua zi de Crăciun. În schimb, anul 2023 începe cu un weekend prelungit. Revelionul pică într-o zi de weekend, duminică, 1 ianuarie, iar ziua de 2 ianuarie pică luni, astfel angajații vor avea zi liberă de la stat. Tot în ianuarie, românii vor profita și de ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

În decembrie 2022, angajații din România vor beneficia de o vacanță mai lungă. 30 noiembrie, Ziua Sfântului Andrei, pică într-o zi de miercuri, iar joi este 1 Decembrie – Ziua Națională. Salariații vor avea liber și vineri, iar vacanța va avea 5 zile cu tot cu weekend.

Retail jobs

Românii ar putea avea două noi zile libere legale din 2023

Din 2023, românii ar putea avea două noi zile libere legale, după introducerea datelor de 6 și 7 ianuarie în lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Propunerea aparține Partidului Social Democrat (PSD), care dorește ca Sărbătoarea Botezului Domnului și Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul să fie declarate zile nelucrătoare.

Marcel Ciolacu şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, au propus ca zilele de 6 (Sărbătoarea Botezului Domnului) şi 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul) să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

”Pentru creștinii ortodocși Praznicul Botezului Domnului sărbătorit anual pe data de 6 ianuarie este sărbătorit şi de către credincioșii romano-catolici, grecocatolici și penticostali, care, potrivit aceluiași recensământ, însumează 7,34% din populația României. Sărbătoarea Botezului Domnului (Epifania) sau Bobotează, așa cum mai este numită în termeni populari, este unică și prin aceea că, în această zi, cea mai mare parte a credincioșilor ortodocși sunt prezenți la biserică pentru a primi Agheasmă Mare; în tradiția ortodoxă”, se arată în expunerea de motive.

Citeste si:
Angajații vor profita de încă o zi liberă
Angajații vor profita de încă...

Calendar zile libere 2023


 • 1 ianuarie - duminică - Anul Nou

 • 2 ianuarie - luni - a doua zi după Anul Nou

 • 24 ianuarie - marți - Ziua Unirii Principatelor României

 • 14 aprilie - vineri - Vinerea Mare

 • 16 aprilie - duminică - Paște ortodox

 • 17 aprilie - luni - a doua zi de Paște ortodox

 • 1 mai - luni - Ziua Muncii

 • 1 iunie - joi - Ziua Copilului

 • 4 iunie - duminică - Rusalii

 • 5 iunie - luni - a doua zi de Rusalii

 • 15 august - marți - Adormirea Maicii Domnului

 • 30 noiembrie - joi - Sfântul Andrei

 • 1 decembrie - vineri - Ziua Marii Uniri

 • 25 decembrie - luni - Crăciunul

 • 26 decembrie - marți - a doua zi de Crăciun

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.