Bucurie mare pentru elevi! Nici nu a început bine școala că deja au parte de zile libere. Miercuri, 5 octombrie, profesorii și elevii nu vor merge la ore deoarece această zi este liberă, fiind sărbătorită Ziua Internaţională a Educaţiei.

Elevii și profesorii nu vor merge la ore de Ziua Internaţională a Educaţiei

În fiecare an, începând din anul 1994, la data de 5 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a Educaţiei. Această zi a fost desemnată de UNESCO și celebrează semnarea „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor” în anul 1966.

Ziua Mondială a Educației în România este marcată de Ziua Invățătorului la data de 5 iunie din anul 2013. Această zi a fost introdusă în structura anului școlar începând din 2013 potrivit unei hotărâri la 3 iunie 2013, de ministrul de atunci al Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie şi alți doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie ''Spiru Haret'').

Această zi este declarată liberă pentru elevi și profesori, aceștia fiind scutiți de orele de curs. De asemenea, în luna octombrie elevii vor intra în prima vacanță din acest nou an școlar, în perioada 24-30 octombrie 2022. În acest nou an școlar, atât elevii, cât și profesorii au parte de multe modificări, cele mai multe dintre ele fiind legate de organizarea programului școlar și a semestrelor.

Structura an școlar 2022 - 2023


  • Modulul 1 – cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022;

  • Modulul 2 – cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022;

  • Modulul 3 – cursuri: de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz;

  • Modulul 4 – cursuri: de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023;

  • Modulul 5 – cursuri: de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023;
Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.