Via Transilvanica este cel mai mare proiect de turism din România. Acesta a fost lansat la Alba Iulia cu sprijinul a doi frați care au dorit să susțină peisajele unice din Munții Bucovinei. Traseul s-a transformat în cel mai aglomerat punct de atracție pentru amatorii de călătorii și sporturi în aer liber.

Traseul Via Transilvanica a fost inaugurat

Traseul Via Transilvanica se întinde pe o distanță de 1.400 de kilometri, iar amenajarea acestuia a durat în jur de patru ani și jumătate.

Traseul turistic Via Transilvanica a fost ideea a doi frați care și-au dorit ca locurile pitorești ale României să devină și mai cunoscute și să fie vizitate și admirate de cât mai mulți turiști. Acest traseu străbate ținuturile de poveste ale Bucovinei și trece prin zece județe ale României. Punctul de pornire al traseului este Putna şi se încheie pe malul Dunării, la Drobeta Turnu-Severin.

Românii au fost plăcut surprinși de această inițiativă și de succesul ei. Vizitatorii spun că datorită acestui traseu pot descoperi locuri absolut superbe care se regăsesc în România, dar care sunt mai slab promovate.

"A fost extraordinar de frumos, am putut să descopăr ţara cu adevărat. Să iau legătura chiar cu rădăcinile noastre indiferent daca este vorba de oameni, istorie, sau chiar natură", a spus Principele Nicolae, ambasador VIA Transilvanica.

Scopul acestui proiect a fost încurajarea mișcării, reinventarea turismului din zona rurală a României și cunoașterea istoriei locurilor pitorești. Ideea traseului Via Transilvanica a fost inspirată de la faimosul drum din Spania, Camino de Santiago. Acest traseul poate fi străbătut pe jos, cu bicicleta sau chiar călare.

În prima zi de la inaugurarea oficială, vizitatorii au pornit curioși pe traseu pentru a descoperi și a petrece o duminică relaxantă în sânul naturii. Primele lor impresii au fost îmbucurătoare și au fost plăcut surprinși.

Citeste si:
Traseul tramvaiului 21 din Capitală va fi deviat începând de vineri
Traseul tramvaiului 21 din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Octombrie 2022 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.