Salina Praid a anunțat că se redeschide sâmbătă după ce câteva luni în urmă apa a inundat calea de acces. De atunci au fost efectuate mai multe lucrări miniere pentru a reabilita zona afectată.

Salina Praid se redeschide pentru vizitele turiștilor

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a transmis că în salină au fost efectuate lucrări pentru rezolvarea problemei apărute. După finalizarea acestora, o comisie formată din specialişti au analizat lucrările și au decis că accesul în salină este sigur, iar salina poate fi redeschisă pentru vizitatori.

„S-au efectuat mai multe lucrări de construcţii miniere, pentru punerea în siguranţă a căii de acces. Apoi s-a întrunit o comisie formată din specialişti de la cinci instituţii cu atribuţii, care a verificat dacă se poate demara activitatea de deschidere şi calea de acces este sigură. Comisia a dat undă verde, motiv pentru care salina îşi va redeschide porţile mâine (sâmbătă – n.r.)”, a declarat Seprodi Zoltan.

Directorul a mai menționat că pierderile financiare în cele aproximativ două luni în care salina nu a funcționat sunt considerabile, însă pe primul loc este siguranța turiștilor.

„Ne-a afectat, nu pot să spun acum în cifre, dar ne-a afectat enorm de mult”, a spus directorul Salinei Praid.

Care este noul program al Salinei Praid

Pe pagina de Facebook a bazei de tratament Salina Praid a fost publicat un nou program pentru vizite, care începe de la ora 8,00 la 16,00 ultima coborâre în subteran fiind la ora 14,30. În luna august, în jur de 200.000 de persoane vizitează Salina Praid, fiind zile în care sunt și câte şase sau şapte mii de vizitatori.

Pe 23 iulie, în galeria de coastă, în zona de acces a autobuzelor a apărut o infiltraţie abundentă cu apă şi nămol, iar administrația a decis să întrerupă vizitele în salină. Aproximativ 1.000 de turişti aflaţi în subteran au fost evacuați cu ajutorul a patru jandarmi. Conducerea salinei au recurs imediat la depistarea problemei și la remedierea acesteia. Însă lucrările au durat mai mult decât s-ar fi așteptat.

Citeste si:
Turcia introduce o taxă turistică de la 1 ianuarie 2023. Cât vor...
Turcia introduce o taxă...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.