Bucureștiul s-a transformat într-un șantier de lucru continuu. În prezent, în Capitală sunt cel puțin 88 de șantiere care complică circulația rutieră, cu atât mai mult că în această săptămână elevii au revenit la școală. Însă adevăratul calvar va începe din luna octombrie, când și studenții vor reveni la facultate.

Circulația din București, îngreunată de zecile de șantiere în lucru

„Conform bazei de date existente la nivelul municipiului București, în prezent se află în derulare un număr de 88 de lucrări de infrastructură tehnico-edilitară și stradală (apa, canal, gaze, electrice, termoficare, reabilitare rețea stradală, reabilitare infrastructură de transport public etc.).”, se arată într-un răspuns al Primăriei Municipiului Bucureşti pentru TVR.

Șantierele din București sunt o mare bătaie de cap pentru conducătorii auto. Acestea îngreunează maxim circulația rutieră din oraș și pun la grea încercare răbdarea șoferilor, dar și a pasagerilor. Pe Şoseaua Pipera, pe o distanţă de aproximativ 200 de metri există trei şantiere ale Termoenergetica unde nu se mai fac lucrări de două luni. În Sectorul 6, pe linia tramvaiului 41, au fost deschise şantiere pentru refacerea staţiilor care sunt prea mici pentru noile tramvaie achiziţionate, iar acest lucru creează incomoditate șoferilor.

Ba mai mult, există alte opt şantiere mai mari care aparțin de Primăria Capitalei, Metrorex sau Primăriile de Sector (Doamna Ghica, Prelungirea Ghencea, bulevardul Pallady, intersecția bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, Piața Eroii Revoluției, Piața Unirii, intersecția străzilor Drumul Taberei și Brașov, Șoseaua Gării Cățelu, linia tramvaiului 41).

Traficul se va acutiza odată cu începerea noului an universitar

Cele mai incomode șantiere pentru circulația din oraș sunt şantierele de la Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea. Totodată, acestea au și cele mai multe termene depășite. Lucrările la pasajului de la Doamna Ghica au început în 2018 și trebuiau să fie finalizate în mai 2020, iar în cazul Prelungirii Ghencea, lucrările au început în 2019 şi trebuiau să fie încheiate în 24 de luni.

Citeste si:
Universitatea din București revine la cursurile fizice în semestrul II
Universitatea din București...

„Având în vedere că şantierul a început în 2019 şi suntem în 2022, deja primul termen este depăşit din start, iar actualul primar a promis că în august va face demolările pe următorul tronson, nu s-a întâmplat asta, şi că va fi finalizat primul tronson, nu s-a întâmplat nici asta. În continurare, la orele de vârf facem patru km în o oră, oră şi jumătate.”, a declarat preşedintele Asociaţiei Prelungirea Ghencea, Delia Mihalache.

Specialiştii în mobilitate urbană sunt de părere că acesta este abia începutul deoarece în mai puțin de o lună studenții vor reveni la facultate, iar atunci haosul va fi și mai mare din cauza fluxului de mașini. Specialiștii speră ca măcar o parte din șantiere să fie restrânse pentru a limita incomoditatea și circulația îngreunată din Capitală.

Citeste si:
VIDEO Klaus Iohannis: Nu trebuie să ne mai aflăm în situația de a...
VIDEO Klaus Iohannis: Nu...

„Sperăm ca din ele (şantiere -n.r.) să vedem finalizate sau măcar restrânse până la 1 octombrie. Deocamdată nu se circulă nici rău dar nici cum ar trebui să se circule. Problema va fi când începe şi anul universitar. Încă sunt concedii, încă nu este traficul la volumele cele mai urâte posibil.”, a declarat Andrei Marin, specialist în mobilitate urbană.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.