Ca părinte, împarți de fiecare dată emoțiile și nerăbdarea cu cel mic, atunci când se apropie începutul unui nou an de studiu. Pentru că îți dorești să se descurce și să facă față provocărilor apărute pe parcurs, îi oferi sprijinul și încurajarea de care are nevoie.

Totodată, începutul anului școlar prevestește sesiunea anuală de cumpărături, dedicată articolelor necesare, pe care le va folosi în diverse activități organizate în clasă și pentru rezolvarea temelor pentru acasă. Prin urmare, trebuie să te asiguri de faptul că prichindelul are tot ce-i trebuie de fiecare dată.

O bună organizare te va scuti de ore îndelungate petrecute printre rafturile magazinelor, timp pierdut la cozi interminabile și, totodată, reduce șansele să uiți de un anumit produs. În cele ce urmează, am pregătit o listă cuprinzătoare, din care te poți inspira.


  1. Ghiozdan


Un rucsac încăpător și confortabil trebuie să îndeplinească simultan două roluri specifice. În primul rând, trebuie să fie destul de spațios, pentru a depozita cu ușurință rechizite scolare, manuale și caiete. Mai departe, mărimea corectă a ghiozdanului este proporțională cu nivelul de dezvoltare fizică a copilului, adică, să nu depășească zona mijlocului sau a umerilor.

Din punct de vedere estetic, preferințele micuților se modifică în permanență. Fie că este vorba despre lansarea unui nou desen animat sau personajele deja cunoscute din filmele de aventură, își va dori să-i aibă mereu alături.


  1. Penar


Un penar ordonat cuprinde toate instrumentele de scris utile. Pentru a te asigura că are în permanență tot ce-i trebuie la școală, echipează penarul cu un stilou, rezerve de cerneală, creioane colorate, carioci, ascuțitoare și gumă de șters.


  1. Cutie termoizolantă


Adoptarea unei diete echilibrate joacă un rol important în dezvoltarea pe termen lung a copilului, iar gustările sănătoase, preparate în casă din ingrediente naturale, sunt necesare după câteva ore de studiu intens. O alegere inspirată pentru menținerea preparatelor alimentare proaspete, până în momentul pauzei de prânz, este cutia termoizolantă.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Mai mult, unele variante disponibile în magazine vin la pachet cu tacâmuri, ceea ce îți va ușura pregătirea pachetului în fiecare seară. Mâncarea va rămâne la locul ei, fără a se împrăștia în interiorul rucsacului.


  1. Stickere colorate


De cele mai multe ori, cei mici sunt atrași de elementele colorate, decorate în diferite forme, întrucât le asociază cu poveștile citite ori personajele favorite din desenele animate. Astfel, personalizarea caietelor folosind stickere colorate va pune în evidență creativitatea și imaginația prichindelului.

Pe lângă aspectul unic, interesul copilului tău pentru o anumită materie poate crește. Dacă operațiile matematice nu sunt chiar pe placul său, încearcă să-i stârnești interesul prin intermediul unor stickere pentru rechizite în formă de animale drăgălașe, obiecte preferate, mașini sau avioane.

Citeste si:
Oana Ioniță, păcălită de fostul soț pentru a-l întoarce pe fiul ei...
Oana Ioniță, păcălită de...


  1. Semne de carte


În general, micile detalii fac diferența, în ceea ce privește articolele necesare pentru școală, întrucât le atrag atenția copiilor, încurajându-i să le folosească în tot felul de situații. Spre exemplu, pentru a-și aminti mereu ultima pagină citită, poate folosi un semn de carte animat. În acest mod, va găsi de fiecare dată informația căutată cu efort minim.

În cele din urmă, achiziționarea lucrurilor necesare pentru școală este o activitate interactivă, care vă poate conecta cu cei mici. Cu acest prilej, puteți discuta asupra noilor provocări care îi așteaptă în următorul an școlar.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.