În Grecia se fură mașini
Până acum, Bulgaria era considerată țara hoților de mașini, dar iată că din acest an pericolul s-a mutat în Grecia. Mulți români au simțit asta pe pielea lor.
„Mașina a fost furată din curte, de la soacra mea. În aceeași noapte au fost furate încă trei mașini. Și în urmă cu o săptămână iar s-a întâmplat, la cunoscuți. Mașini furate din curte care au fost găsite arse...”, a declarat Alexandra, o româncă stabilită în Grecia, pentru Observator.
„Am parcat mașina. Greșeala noastră a fost că eram cu prietena și și-a lăsat geanta în mașină și atunci cred că cineva a văzut. Au spart geamul din spate, au luat de acolo geanta cu acte, cu bani”, a spus un turist.
Cât despre ce putem face dacă am avem un asemenea ghinion, Răzvan Pascu, consultant în turism, ne sfătuiește să ne adresăm poliției.
„Am mai auzit de astfel de cazuri inclusiv în Muntenegru sau în Albania și atunci cred că trebuie să fim puțin mai precauți... Aș zice să nu plecăm la drum fără asigurare... În cazul în care nu mai găsim mașina ne adresăm poliției din localitatea respectivă, sunăm la 119 și încercăm să intrăm în legătură cu autoritățile”, a spus specialistul.
Hoții țintesc, în general, mașinile smart, care permit accesul prin telefonul mobil sau prin sistemul keyless. Tehnologia le deschide ușa, apoi ei falsifică semnalul cheii. Din acest motiv, specialiștii ne recomandă să dezactivăm acest sistem după parcarea autovehiculului.
3 surse de unde poți procura piese pentru mașini clasice

De asemenea, dispozitivele GPS ne atenționează direct pe telefon în momentul în care mașina se mișcă. Pentru cei care nu sunt dispuși să investească mulți bani, există și o variantă veche, ieftină, dar eficientă.
„Cel mai tare element pe care poți să îl faci, din punctul meu de vedere, e să achiziționezi un blocator de volan. De o culoare roșie sau galbenă, să se vadă foarte tare. Să îi atragă atenția și să îi spună ok, dacă vreau să iau mașina asta o să fie situația complicată”, explică Mihai Beldie, vlogger auto.
Un antifurt de volan costă între 150 și 200 de lei.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Câteva zile până la startul SGR: primul centrul regional RetuRO a fost...
Sursa: retail.ro
-
Cifra de afaceri a companiilor software din România a crescut spectaculos
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: De ce s-a distanțat de tine?
Sursa: kudika.ro
-
Puterea gândurilor pozitive: Cum ne putem autovindeca prin propriile gânduri
Sursa: garbo.ro
-
Se deschide circulația pe aproape 10 kilometri din A0 Nord. Grindeanu promite...
Sursa: wall-street.ro