Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, îi îndeamnă pe românii din afara țării să rămână uniți prin rugăciune cu Dumnezeu și cu cei dragi rămași în România. Mesajul a fost trimis cu ocazia Duminicii migranților români, 21 august 2022.

Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe românii din afara țării să rămână uniți prin rugăciune

„Românii migranţi în diferite zone ale lumii sunt chemaţi să preţuiască şi să cultive rugăciunea în comunitatea eclesială, precum şi în familie, rugăciunea fiind izvorul iubirii curate faţă de Dumnezeu, de cei dragi şi de semeni", a afirmat Daniel, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române transmis.

De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) le recomandă oamenilor „să înmulțească rugăciunea şi să multiplice activităţile misionar-pastorale, de păstrare şi cultivare a credinţei creştine ortodoxe şi a valorilor spirituale şi culturale româneşti”.

„Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi românii, din România şi din afara ei, şi să le dăruiască pace şi sănătate, ajutor şi bucurie, întru mulţi şi fericiţi ani", a adăugat patriarhul Daniel.

Conform patriarhului, „rugăciunea (...) aduce mângâiere, pace şi bucurie". „Fără rugăciune nu este Biserică şi nici viaţă creştină. Când pierdem bucuria şi pacea sufletului, este semnul sigur că nu ne mai rugăm cum trebuie sau cât trebuie", a transmis el.

„Creştinul ortodox trebuie să se roage cât mai mult fiindcă rugăciunea ne ajută să înfruntăm greutăţile vieţii şi să pregustăm încă din lumea aceasta tăria şi bucuria Învierii şi a vieţii veşnice. Rugăciunea este biruinţa asupra înstrăinării omului de Dumnezeu, de sine însuşi şi de semeni, este izvor de comuniune şi devine viaţa vieţii noastre", a subliniat Întâistătătorul BOR.

Citeste si:
Ciucă, de Ziua Limbii Române: „Limba română este istorie, cultură,...
Ciucă, mesaj de Ziua Limbii...

Patriarhul a precizat că, în contextul restricțiilor cauzate de criza sanitară mondială din ultimii ani, cât și a problemelor create ca urmare a războiului din Ucraina, s-a constatat necesitatea accentuării practicii rugăciunii în viața Bisericii și a credincioșilor și a intensificării împlinirii faptelor bune.

Sfântul Sinod al BOR a proclamat anul 2022 drept Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului. Totodată, în contextul împlinirii a 1.000 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Simeon Noul Teolog († 1022) şi a 300 de ani de la naşterea Sfântului Paisie de la Neamţ († 1722), Sfântul Sinod al BOR a proclamat anul 2022 drept Anul comemorativ al Sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la Neamţ.

Citeste si:
Patriarhul Daniel cere restituirea clădirilor fostei Facultăți de...
Patriarhul Daniel cere...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.