Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de felicitare românilor de pretutindeni cu ocazia Zilei Limbii Române, care este sărbătorită anul pe data de 31 august.

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Limbii Române

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor cu ocazia Zilei Limbii Române. Oficialul a spus că limba române este mai mult decât o modalitate de a comunica, dar este un element fundamental care face parte din identitatea națională și care conține istorie, cultură și tezaur românesc.

"Astăzi este sărbătoarea limbii române, expresie fundamentală a identității noastre naționale, care ne unește ca oameni și leagă generațiile peste timp. Mai mult decât un mod de a ne înțelege și a ne recunoaște între noi pretutindeni în lume, limba română este istorie, cultură, spiritualitate și tezaur al mentalităților, de-a lungul istoriei milenare a poporului nostru, cu literatura ca expresie de vârf”, a spus Ciucă.

Ciucă a mulțumit tuturor celor care contribuie la dezvoltarea și transmiterea limbii române, în special familiilor stabilite în alte țări, dar care aleg să le vorbească copiilor în limba maternă, astfel ducând mai departe una dintre valorile neamului românesc.

„Respect și apreciere tuturor celor care contribuie permanent la cunoașterea, conservarea, perpetuarea și evoluția limbii române: lingviști, cercetători, profesori, filologi, scriitori, traducători, cititori, vorbitori iscusiți, fie ei artiști sau oratori. Le sunt foarte recunoscător celor care păstrează identitatea națională dincolo de granițe, familiilor de români care își învață copiii limba maternă vorbind-o în căminul lor, și cadrelor didactice care predau în alte țări limba, cultura și civilizația românească, nu doar în cadrul instituțional creat de statul român pentru educația în diaspora„, a mai transmis Ciucă.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

De asemenea, premierul și-a exprimat aprecierea pentru toți oamenii de stat români din ultimele decenii care au dat un curs occidental dezvoltării României, astfel încât limba română să fie una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Ciucă spune că limba română trebuie să se regăsească și în generațiile care vin.

„Generațiile care vin din urmă trebuie să rămână legate de limba română. Conectarea la Occident și la curente e necesară, oferind, prin „Unitatea în diversitate”, șansa strălucirii trăsăturilor emoționale și spirituale pe care limba națională le-a cuprins și le păstrează vii în eternitate. La mulți ani limbii române și tuturor vorbitorilor de română din lume, conaționali sau prieteni străini! Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministru al României", este mesajul șefului guvernului.

Citeste si:
Evaluare Națională 2023. Cum au reacționat elevii când au văzut...
Evaluare Națională 2023. Cum...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.