Românii care se întorc în țară și își doresc o afacere pot beneficia de finanțare cu ajutorul unui program special
Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a afirmat că programul Start-Up Nation este o oportunitate foarte bună pentru tinerii care își doresc să revină acasă și să își dezvolte propria afacere. Aceștia pot beneficia de un capital de început de 200.000 de lei.
„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent şi un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri. Sunt multe oportunităţi de care puteţi profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în ţară! România vă aşteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
![]()
Pentru suma finanțării în valoare de 200.000 lei trebuie să se creeze un proiect care să conțină cel puţin două locuri de muncă full time. Cei care au doar un singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. În plus, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.
Pentru a putea beneficia de acest program, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură (https://bit.ly/3BCYOfh), doritorii din diaspora trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii. Se acceptă un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.
Înscrierile în program se fac doar online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până pe 1 septembrie a.c. Persoanele care sunt interesate pot consulta un manual, care descrie fiecare pas necesar pentru aplicarea în cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.
Alexia Eram nu vrea să preia afacerea familiei. Fiica Andreei Esca...

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este în valoare de 20.031.000 de lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) este de a finanţa 1.000 de persoane care își doresc o afacere în România.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Brânza de Burduf de la Ferma Cățean, premiată la Great Taste Awards, Oscarul...
Sursa: retail.ro
-
Dragoș Nicolaescu (angel investor) e speaker la Startup Elites. Ce poți...
Sursa: start-up.ro
-
Samsung integrează plastic din plase de pescuit în Galaxy Z și Galaxy Buds2 Pro
Sursa: green.start-up.ro
-
Părintele Necula: citate, vorbe înțelepte și cugetări care îți redau credința...
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit Bank participă la Start-up Nation 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Poezii de toamnă: Cele mai frumoase versuri
Sursa: kudika.ro
-
Tesla a ajuns la un total de 3 milioane de mașini produse
Sursa: wall-street.ro