Românii de peste hotare care își doresc să se reîntoarcă acasă și să își deschidă propria afacere ar putea obține finanțare de până la 200.000 de lei cu ajutorul programului Start-Up Nation. Proiectul este la cea de-a treia ediție.

Românii care se întorc în țară și își doresc o afacere pot beneficia de finanțare cu ajutorul unui program special

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a afirmat că programul Start-Up Nation este o oportunitate foarte bună pentru tinerii care își doresc să revină acasă și să își dezvolte propria afacere. Aceștia pot beneficia de un capital de început de 200.000 de lei.

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent şi un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri. Sunt multe oportunităţi de care puteţi profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în ţară! România vă aşteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Pentru suma finanțării în valoare de 200.000 lei trebuie să se creeze un proiect care să conțină cel puţin două locuri de muncă full time. Cei care au doar un singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. În plus, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru a putea beneficia de acest program, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură (https://bit.ly/3BCYOfh), doritorii din diaspora trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii. Se acceptă un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.

Înscrierile în program se fac doar online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până pe 1 septembrie a.c. Persoanele care sunt interesate pot consulta un manual, care descrie fiecare pas necesar pentru aplicarea în cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.

Citeste si:
Ciucă, de Ziua Limbii Române: „Limba română este istorie, cultură,...
Ciucă, mesaj de Ziua Limbii...

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este în valoare de 20.031.000 de lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) este de a finanţa 1.000 de persoane care își doresc o afacere în România.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.