Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că recensământul populației s-a prelungit cu încă o săptămână. Decizia vizează doar localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat și nu există nicio șansă să se încheie duminica aceasta. Iată care este ultima zi în care te poți recenza.

S-a prelungit recensământul populației. Ultima zi în care te poți recenza

Data finală a numărării populaţiei va fi pe 31 iulie, adică duminica viitoare. Oamenii nu mai trebuie să aștepte recenzorii la ușă, fiindcă s-ar putea să nu mai vină, din cauză că nu sunt destui. Partea bună este că, la nivel național, există peste 700 de centre de recenzare unde vă puteți prezenta.

În București, situația e șubredă. Aici sunt 80 de centre de recenzare, însă au fost înregistrați doar puțin peste jumătate din numărul de locuitori. Mai mult, există o discrepanță între sectoare.

În timp ce sectorul șase are cele mai multe centre de recenzare, în număr de 11, inclusiv la metrou, sectorul trei, cu o suprafață mai mare decât a municipiului Constanța, are doar trei.

  • România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

  • Recenzarea prin interviu faţă în faţă este ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021).

  • Țara noastră ar trebui să transmită rezultatele acestui recensământ către Comisia Europeană până la data de 31 decembrie 2022, altminteri riscăm demararea procedurii de infringement.

Scopul recensământului populaţiei şi al locuinţelor de anul acesta

Scopul fundamental al recensământului este acela de a produce statistici care să ofere informații esențiale și de calitate pentru politicile publice, naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană.

Citeste si:
Ultima zi de recenzare. Ce riscă cei care au refuzat să participe...
Ultima zi de recenzare. Ce...

Recensământul este o cercetare statistică de amploare, desfășurată la nivelul populației rezidente dintr-o țară (populația care trăiește efectiv pe teritoriul tării respective). Astfel, Recensământul Populației și Locuințelor din România se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul țării noastre.

Recensământul oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele.

Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale și activități administrative sau de cercetare. Pentru informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL2021, poate fi consultat site-ul www.recensamantromania.ro.

Citeste si:
Un primar din Bihor, reclamat că a trucat rezultatele...
Un primar din Bihor, reclamat...

Amenzi de până la 3.000 de lei

Refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete ori eronate constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 de lei.

„Oferirea de răspunsuri false periclitează exactitatea datelor statistice și implicit contribuția celorlalți cetățeni de bună-credință. Lipsa disponibilității de a coopera reprezintă o contravenție și poate fi amendată conform legii. Dacă ne dorim politici de care să beneficieze comunitatea noastră, atunci și noi trebuie să oferim informații reale și complete", informează site-ul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.