Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, a anunțat că Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis să prelungească pentru încă o săptămână perioada de recenzare, de la 17 iulie până pe 24 iulie. Până la moment, rata de recenzare în România a ajuns la 83%.

INS a prelungit perioada de recenzare în România

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, a anunțat că INS a decis să prelungească pentru încă o săptămână perioada de recenzare din România. Acesta a menționat că s-a observat un interes foarte mare din partea populației.

"Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei. Pe lângă recenzarea din uşă în uşă, am decis înfiinţarea unor puncte fixe şi există un interes foarte mare din partea populaţiei. În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi", a spus Andrei, într-o conferinţă de presă.

Până la moment, în România rata de recenzare este de 83%. Cele mai ridicate rate s-au înregistrat în judeţele Botoşani - 100%, unde recenzarea s-a încheiat, Vrancea - 99,9% şi Bistriţa-Năsăud 97,2%. De cealaltă parte se află municipiul Bucureşti, cu 55,4%, şi judeţele Timiş - 65,8% şi Ilfov - 70,4%.

"Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile locale din zonele cu rată scăzută şi vom lua decizii privind îmbunătăţirea recenzării la nivelul acestor oraşe", a mai spus preşedintele INS.

Va fi analizat și posibilitatea de prelungire a termenului de recenzare la nivelul localităţilor cu recenzare redusă. Persoanele care refuză să fie recenzate sau care oferă informații false vor fi sancționate cu amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei. Centrele fixe de recenzare se găsesc pe site-ul www.recensamantromânia.ro.

Citeste si:
Recensământ Populației 2022. Au participat 18,15 milioane de români
Recensământ Populației 2022....

Autorecenzarea în România a avut loc în perioada 15 martie - 15 mai, însă aceasta a fost prelungită pentru încă o saptămână, tot datorită interesului mare al populației.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.