Duminică, 31 iulie 2022, a luat sfârșit procedura de colectare a datelor pentru Recensământul Populației și a Locuințelor din România. Potrivit unui comunicat INS, la recenzare au participat 18,15 milioane de români. Primele rezultate vor fi publicate în cursul lunii decembrie 2022.

18,15 milioane de români au participat la Recensământul Populației

Potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică, în data de 31 iulie 2022 a luat sfârși ultima etapă de colectare a datelor de recensământ. Prima etapă, autorecenzarea, s-a desfășurat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Aceasta a fost una de succes, deoarece autoritățile s-au așteptat la o receptivitate mult mai scăzută din parte românilor. În cea de a doua etapă, recenzarea, recenzorii au ieșit în teren și au bătut la ușile oamenilor pentru a colecta datele necesare despre locuitori și locuințe.

În total, au fost înregistrate 18,15 milioane de persoane care au participat la recenzare, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane).

„După încheierea perioadei de colectare a datelor, conform art. 22 din O.U.G nr 19/2020, <se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile. Aceasta se realizează prin imputare prin metode statistice, din surse statistice şi administrative, pentru acele unităţi statistice pentru care nu există un formular completat cu date, în conformitate cu metodologia prevăzută la art. 9 alin. (4)”, se arată în comunicat.

Primele rezultate ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 vor fi afișate în cursul lunii decembrie 2022, după care datele complete şi finale vor fi făcute publice la finalul anului 2023.

Recensământul 2021 este primul recensământ din România organizat în totalitate în format digital și a fost al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Citeste si:
De când vor putea merge românii în SUA fără vize. Anunțul oficial...
De când vor putea merge...

Pe parcursul perioadei de recenzare, INS a modificat de mai multe ori data limită de finisare a recenzării după ce în mai multe orașe din țară au fost întâmpinate probleme la colectarea datelor. Atunci primarii orașelor au fost îndemnați să găsească soluții pentru a ajuta recenzorii să colecteze datele necesare cât mai rapid pentru a putea încheia etapa de recenzare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 August 2022 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.