Valul șase de COVID-19 început deja să se facă resimțit în România. Numărul cazurilor de infectare a început să crească tot mai mult, iar spitalele din țară vor rămâne în curând fără locuri libere. Managerii spitalelor se gândesc să extindă secțiile pentru bolnavii cu COVID.

Valul șase de COVID-19 revine în România

Se pare că România nu a scăpat total de pandemia de coronavirus. Numărul infectărilor crește cu fiecare zi tot mai mult, iar o astfel de creștere se înregistrează și în rândul copiilor. Din cauza acestor creșteri, spitalele de pediatrie se gândesc la redeschiderea unor circuite pentru tratarea copiilor bolnavi.

Specialiștii spun că subvarianta Omicron B.A.5 nu provoacă atât de multe infecții severe. Totodată, experții extimează că vârful valului 6 ar putea fi atins în luna august.

Potrivit ultimului raport trimis de Ministerul Sănătăţii, peste 900 de pacienți infectaţi cu COVID-19 au rămas spitalizați pentru a primi tratament, însă numărul acestora s-a putea dubla în următoarea perioadă.

"Problemele din spitale sunt legate de copii mici, care au nevoie să fie internaţi chiar dacă au forme uşoare şi atunci şi cu locurile de internare nu ne descurăm foarte uşor", a declarat dr. Adrian Marinescu, medic primar infecţionist.

Spitalele ar putea să își extindă secțiile COVID-19

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti, cele 30 de paturi alocate pentru bolnavii cu coronavirus au fost deja ocupate.Medicii se gândesc să extindă secția pentru a face față numărului de bolnavi. Dacă spitalele de pediatrie ar redeschide circuitele pentru tratarea copiilor infectaţi cu COVID-19, o parte din problemă ar putea fi rezolvată.

În ultimele 2 zile, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost internaţi şase minori, dintre care trei sunt sugari. Medicii au transmis că micuții sunt într-o stare bună şi au o formă uşoară de COVID-19.

Citeste si:
Oana Roman, infectată cu COVID-19. Care este starea sa în acest...
Oana Roman, infectată cu...

Specialiştii nu au vești prea bune pentru perioada imediată. Aceștia consideră că valul al șaselea este pe cale să înceapă și ar provoca câte 10.000 de infectări pe zi în luna august.

Aproximativ 8.000 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România în ultima săptămână

În intervalul 27 iunie - 3 iulie 2022 au fost înregistrate 7.726 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.927.187 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.31. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 375 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste si:
Peste 3 mii de cazuri noi de COVID-19 în România în ultima săptămână
Peste 3 mii de cazuri noi de...

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 922. De asemenea, la ATI, sunt internate 52 persoane. Dintre cei 52 pacienți internați la ATI, 25 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 125 sunt minori, 124 fiind internați în secții și 1 la ATI.

Până astăzi, 65.755 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat. În intervalul 27.06.2022 (10:00) – 03.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 16 decese (11 bărbați și 5 femei).

Decesele au fost înregistrate: 1 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 9 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 6 la categoria peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Dintre pacienții decedați, 4 erau vaccinați și 12 nevaccinați.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

În intervalul 27 iunie - 3 iulie au fost efectuate 18.076 teste RT-PCR și 56.678 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.206.001 teste RT-PCR și 10.336.695 teste rapide antigenice.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.