Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri COVID-19 în România
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că în următoarea perioadă în România ar putea crește numărul cazurilor de coronavirus. Ministrul spune că au trecut 5 luni de la valul inițial, valul care s-a făcut simțit în lunile ianuarie - februarie, iar majoritatea persoanelor care s-au vaccinat cu cele 3 doze au cel puțin 6 luni de la imunizarea cu schema completă.
Rafila este de părere că numărul cazurilor de Covid-19 vor crește brusc, iar pentru acest moment au pregătite două scenarii.
„Este clar că există o eludare a răspunsului imun şi practic această subvariantă Omicron BA5 produce infecţii şi la persoanele vaccinate şi la cele trecute prin boală. Aşa că estimăm o creştere în perioada următoare fără să avem însă posibilitatea unei predicţii extrem de riguroase, avem totuşi două scenarii: unul, în care vârful acestui mini-val sau val, o să vedem în funcţie de numărul de cazuri, o să fie undeva între 7 şi 10 august, cea de-a doua variantă, mai puţin optimistă, în care vârful acestui val va fi spre sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie”, a declarat Alexandru Rafila.
Alexandru Rafila a afrimat că în vârful valului se estimează în jur de aproximativ 70.000 de cazuri de infectare pe săptămână, ceea ce ar însemna undeva 10.000 de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19. Această creștere a numărului de cazuri ar putea avea loc în Europa la sfârșitul lunii iulie, iar în România la mijlocul spre sfârșitul lunii august.
„Din ceea ce am citit şi pentru alte state, prezumţia este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârşitul lunii iulie. Ştiţi bine că noi avem un decalaj de 2 săptămâni faţă de restul UE şi din cauza asta un scenariu rezonabil probabil că o să fie între 14 şi 21 august”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Cazurile COVID-19 cresc în tot mai multe țări
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 din ultima săptămână a crescut cu 18% la nivel mondial. Directorul OMS a declarat că pandemia de coronavirus nu a dispărut de tot și ne putem aștepta la noi valuri de infectare.
Ce este iGas, boala gravă tot mai des întâlnită la copiii sub 10...

În trei regiuni s-a înregistrat o creștere a numărului de decese: Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și cele două Americi.
„Pandemia s-a schimbat, dar nu s-a încheiat”, a afirmat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Review E-Mobility Urban Cargo: dubița electrică de oraș cât un Smart Forfour
Sursa: green.start-up.ro
-
Startup Elites 2023: workshop-uri pentru participanți partea a IV-a
Sursa: start-up.ro
-
Un nou magazin Zara Home a fost inaugurat în București
Sursa: retail.ro
-
Rugăciune
Sursa: garbo.ro
-
9 din 10 angajatori au în plan recrutări până la finalul anului
Sursa: futurebanking.ro
-
Cu ce putere magică ai fost înzestrată?
Sursa: kudika.ro
-
Sondaj eJobs România: 9 din 10 angajatori au în plan să recruteze până la...
Sursa: wall-street.ro