Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a anunțat, vineri, că ediția din 2023 a concursului muzical Eurovision nu va fi organizată în Ucraina, țara câștigătoare în acest an. Cel mai probabil, concursul se va desfășura într-o altă țară din Europa.

Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina. Decizia EBU

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a transmis printr-un comunicat că ediția de anul viitor a concursului muzical Eurovision nu se va putea desfășura în Ucraina, țara care s-a clasat pe locul I în ediția din acest an, din cauza războiului. Acest conflict militar a făcut imposibilă începerea celor 12 luni de pregătiri care sunt necesare pentru organizarea evenimentului din primăvara anului 2023.

EBU anunță că în locul Ucrainei, edișia de anul viitor ar putea fi organizată în Marea Britanie. Organizația a transmis că vor începe discuțiile cu BBC, „în calitate de vicecampionă în acest an, pentru a găzdui Eurovision Song Contest 2023 în Regatul Unit”.

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”

Ucraina, reprezentată de trupa ucraineană de rap, Kalush Orchestra, a câştigat ediţia concursului muzical Eurovision 2022, organizat la Torino, Italia. Melodia Ucrainei a primit 631 puncte în urma voturilor publicului.

Marea Britanie a fost reprezentată de Sam Ryder, care a interpretat melodia SPACE MAN, clasânduse pe locul al doilea la Eurovision. Melodia a primit 446 de puncte.

În urma prestației impecabile la concursul muzical, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a felicitat pe băieți și le-a mulțumit pentru victorie. Oficialul afirma atunci că ediția din 2023 a concursului Eurovision ar putea fi găzduită de orașul Mariupol, unul dintre orașele care a avut cel mai mult de suferit de pe urma invaziei armeti ruse.

Citeste si:
Biletele pentru Eurovision 2023 vor fi puse în vânzare începând din...
Biletele pentru Eurovision...

''Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat!'', a spus Zelenski.

TVR, acuzații dure la adresa EBU. România ar fi acordat 12 puncte Republicii Moldova

La doar o zi după Finala Eurovision 2022, TVR a acuzat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) că ar fi modificat votul acordat de juriul din România. Ba mai mult, EBU ar fi modificat și votul oferit de juriul din Republica Moldova. Potrivit jurizării corecte, cele două țări și-ar fi acordat punctajul maxim una celeilalte.

TVR a publicat momentul în care prezentatoarea Eda Marcus, cea care trebuia să anunțe voturile juriului din România, nu a fost lăsată să intre în direct.

Citeste si:
VIDEO Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023
VIDEO Theodor Andrei va...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.