Biletele pentru evenimentul muzical Eurovision Song Contest 2023 vor fi puse în vânzare începând din 7 martie 2023. Ediția din acest an va avea loc la începutul lunii mai la Liverpool, Marea Britanie.

Biletele Eurovision vor fi puse în vânzare din 7 martie

Au mai rămas aproximativ două luni până la cel mai improtant concurs muzical din Europa, Eurovision Song Contest 2023. Fanii marelui show vor avea ocazia să participe la nouă spectacole ale concursului – două semifinale live şi marea finală, dar şi la şase repetiţii generale.

Biletele vor fi puse în vânzare începând de marți, 7 martie. Prețurile biletelor variază între 90 de lire sterline și 290 de lire sterline pentru semifinalele live şi de la 160 de lire sterline până la 380 de lire sterline pentru finala live. Organizatorii eveimentului au transmis că mai multe detalii se vor anunța odată cu scoaterea la vânzare a biletelor.

Anterior, a fost anunțat faptul că 3.000 de refugiați ucraineni care locuiesc în Marea Britanie vor avea acces la show-ul muzical. Aceștia vor participa la tragerea la sorţi pentru un bilet, iar costul va fi subvenţionat de guvern, existând o taxă de 20 de lire sterline pe vânzare. Vânzarea biletele va începe de la ora 12.00 GMT.

Eurovision 2023. Când va avea loc marea finală

În acest an, Eurovision debutează cu a 67-a ediţie, în care vor participa 37 de ţări. Doar 31 dintre acestea vor lupta pentru a prinde unul dintre cele 20 de locuri în finală. Restul celor șase țări vor intra automat în marea finală, Ucraina – în calitate de câştigătoare a ediţiei 2022, și cele „5 mari” ţări plătitoare participante (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Regatul Unit).

În ediția din acest an, sloganul concursului muzical este „United by Music”. Cele două semifinale ale evenimentului vor avea loc în data de 9 şi 11 mai, iar marea finală se va desfășura pe 13 mai. În acest an, Eurovision va fi găzduit de Marea Britanie, la Liverpool. Chiar dacă ediția din 2022 a fost câștigată de Ucraina, din cauza războiului organizarea concursului a fost imposibilă. Mare Britanie s-a oferit să organizeze concursul în numele Ucrainei.

Citeste si:
Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, în a...
VIDEO Theodor Andrei,...

România va evolua în prima parte din a doua semifinală a concursului, în data de 11 mai. Țara noastră va fi reprezentată de Theodor Andrei cu piesa D.G.T.”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.