Sâmbătă seară, românii și-au ales reprezentantul la Eurovision 2023. Câștigătorul finalei Secției Naționale este Theodor Andrei, care va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023

Theodor Andrei a acumulat cele mai multe voturi din partea publicului – 5.230, dintre care 2.556 de voturi prin telefon şi 2.674 de voturi online, potrivit site-ului http://eurovision.tvr.ro/2023. Potrivit voturilor, pe locul doi s-a clasat Andreea D Folclor Orchestra cu piesa „Periniţa mea” – 4.845 de voturi şi pe locul al treilea - Andrei Duţu cu piesa „Statues” – 4.302 voturi.

Theodor Andrei este un tână în vârstă de 19 ani, solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a participat la mai multe concursuri muzicale naționale, printre care Vocea României Junior și X Factor.

Am încercat să fac o piesă cum nu a mai trimis țara noastră în finala cea mare. Am încercat să fac o fuziune de mai multe genuri care să fie frumoasă și pentru români, și pentru străini, iar „D.G.T (Off And On)” – piesa pe care am scris-o alături de Luca De Mezzo, Mikail Jahed și Luca Udateanu – a ajuns să fie foarte apreciată de publicul străin. Este prima piesă pe care o lansez în care cânt și în engleză și simt că are ceva special, eu cred în magia pe care o creează, care o învăluie. Și mai presus de bariera lingvistică – piesa are o atmosferă a ei și faptul că a ajuns la sufletele unor oameni atât din țară, cât și din străinătate, mă bucură enorm”, a declarat tânărul de 18 ani într-un interviu.

În finala Selecției Naționale din România, publicul a putut să își voteze favoritul prin apel telefonic (tarif normal), online pe durata interpretării fiecărei piese sau la finalul show-ului, când a avut loc recapitulările pieselor care au ajuns în finală.

Interpreții au evoluat după o ordine stabilită în prealabil, astfel că aceștia au intrat în concurs în ordinea următoare: Deiona – „Call on me”; Andrada Popa – „No time for me”; Ocean Drive – „Take you home”; Amia – „Puppet”; Andrei Duţu – „Statues”; Theodor Andrei – „D.G.T. (Off and on)”; Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros – „Lele”; Aledaida – „Bla Bla Bla”; Adriana Moraru – „Faralaes”; Maryliss – „Hai vino”; JaxMan (Erin Dăneţ) – „Bad&Cool”; Andreea D Folclor Orchestra – „Periniţa mea”.

Citeste si:
Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, în a...
VIDEO Theodor Andrei,...

Reprezentantul României va intra în concurs în a doua semifinală Eurovision 2023

Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool, Marea Britanie. Chiar dacă ediția din anul 2022 a fost câștigată de echipa Ucrainei, din cauza războiului s-a decis ca Marea Britanie să organizeze acest eveniment în numele Ucrainei. Semifinalele Eurovision vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală pe 13 mai. Reprezentantul României va intra în concurs în a doua semifinală.

România participă la competiţia europeană din anul 1993. De atunci, reprezentanții României au înregistrat câteva cele mai bune performanțe, printre care se numără: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Citeste si:
Biletele pentru Eurovision 2023 vor fi puse în vânzare începând din...
Biletele pentru Eurovision...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Februarie 2023 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.