Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, cu piesa „D.G.T. (Off and on), va concura în a doua semifinală a show-ului muzical, care are loc joi. Acesta ocupă poziţia a treia în concursul de joi.

România la Eurovision 2023. Theodor Andrei, în a doua semifinală a concursului muzical

În acest an, România este reprezentată de Theodor Andrei la Eurovision Song Contest cu piesa „D.G.T. (Off and on). Artistul va intra pe scena de la Liverpool în cea de-a doua semifinală, care va avea loc joi.

Marți, 9 mai 2023, a avut loc prima semifinală a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023. În urma voturilor celor de acasă, primele 10 țări care au ajuns în marea finală sunt: Croaţia, Republica Moldova, Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia. Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, cu melodia „Soarele şi luna”, interpretată în limba română.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, țară care și-a însumat rolul de organizator al concursului în acest an în numele Ucrainei. Anul trecut, ediția din 2022 a fost câștigată de Ucraina, însă din cauza răboiului declanșat de mai bine de un an în urmă, Ucraina nu a putut să organizeze în siguranță evenimentul.

Ce performanțe a înregistrat România la Eurovision Song Contest

Semifinalele şi finala Eurovision au loc la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”. Show-urile sunt transmise în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision Song Contest este cea mai urmărită și populară competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

România a înregistrat de mai multe ori performanțe strălucite în cadrul concursului muzical Eurovision Song Contest. Printre acestea se numără: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Citeste si:
VIDEO Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023
VIDEO Theodor Andrei va...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2023 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.