Scandalul României de la Eurovision 2022 continuă. TVR a publicat momentul în care prezentatoarea Eda Marcus, cea care trebuia să anunțe voturile juriului din România, nu a fost lăsată să intre în direct.

Momentul în care României i s-a refuzat transmisiunea live în show-ul Eurovision

Prezentatoarea TVR, Eda Marcus, a publicat pe pagina sa de Instagram momentul video în care i s-a refuzat transmisiunea în direct în timpul concursului Eurovision. Aceasta spune că motivul ar fi fost anumite probleme tehnice. TVR a publicat momentul în care prezentatoarea se pregătea să salute publicul larg și să intre în direct pentru a anunțat punctajele oferite de juriul din România. Eda susține că acest motiv a fost doar un pretext.

"Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi cand nu am fi existat", a scris Eda Marcus.

În momentul în care prezentatorul de la Torino, Mika, a anunțat că televiziunea din România are probleme tehnice, reacția prezentatoarei a fost pe față: „Whaaat? Nu cred"

TVR a menționat că în cursul zilei de sâmbătă, în ziua finalei concursului, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru a stabili regulile de prezentare, citire și poziționare a prezentatoarei TVR, Eda Marcus. Totodată, a participat și la repetiția de transmitere a rezultatului juriului fără a primi vreo observație cu privire la o eventuală suspiciune sau intenție de a modifica votul juriului din România.

România ar fi acordat cele 12 puncte Republicii Moldova

La doar o zi de finala Eurovision, TVR a acuzat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) că ar fi modificat votul acordat de juriul din România. Ba mai mult, EBU ar fi modificat și votul oferit de juriul din Republica Moldova. Potrivit jurizării corecte, cele două țări și-ar fi acordat punctajul maxim una celeilalte. TVR a transmis că EBU a decis să modifice voturile juriului din România fără a oferi vreo explicație.

Citeste si:
Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision cu 900.000 de dolari
Kalush Orchestra a vândut...

De asemenea, nici Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru nu au avut acces în show-ul Eurovision pentru a-și prezenta voturile. Mai târziu, s-a anunțat că voturile celor șase țări au fost anulate din cauza depistării unor suspiciuni. TVR a declarat că nici juriul, nici reprezentanții TVR nu au fost anunțați din timp despre acest lucru.

Acum, TVR a solicitat organizatorilor ESC să le ofere motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România și pentru care nu au permis accesul în direct a prezentatoarei Eda Marcus.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.