Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino.

Ucraina a câștigat Eurovision 2022

Ucraina a primit 631 de puncte. România - reprezentată de WRS, cu melodia "Llamame" - s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte Podiumul Eurovision este completat de Marea Britanie - reprezentată de Sam Ryder cu "Space Man" - 466 puncte, şi Spania, reprezentată de Chanel cu "SloMo" - 459 puncte.

În ordinea intrării în scenă, artiştii care au cântat în Finala Eurovision 2022 sunt: We Are Domi (Republica Cehă) cu "Lights Off", WRS (România) cu "Llamame", MARO (Portugalia) cu "Saudade, saudade", The Rasmus (Finlanda) cu "Jezebel", Marius Bear (Elveţia) cu "Boys Do Cry", Alvan şi Ahez (Franţa) cu "Fulenn", Subwoolfer (Norvegia) cu "Give That Wolf A Banana", Rosa Linn (Armenia) cu "Snap", Mahmood & Blanco (Italia) cu "Brividi", Chanel (Spania) cu "SloMo", S10 (Ţările de Jos) cu "De Diepte".

Voturile juriului şi ale publicului

Au urmat Kalush Orchestra (Ucraina) cu "Stefania", Malik Harris (Germania) cu "Rockstars", Monika Liu (Lituania) cu "Sentimentai", Nadir Rustamli (Azerbaidjan) cu "Fade to Black", Jérémie Makiese (Belgia) cu "Miss You", Amanda Tenfjord (Grecia) cu "Die Together", Systur (Islanda) cu "Meo hakkandi sól", Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov (Republica Moldova) cu "Trenuleţul", Cornelia Jakobs (Suedia) cu "Hold Me Closer", Sheldon Riley (Australia) cu "Not The Same", Sam Ryder (Marea Britanie) cu "Space Man", Ochman (Polonia) cu "River", Konstrakta (Serbia) cu "In Corpore Sano", Stefan (Estonia) cu "Hope".

Citeste si:
Ce au pățit Speak și Ștefania în vacanță. Îndrăgostiții au mers în...
Ce au pățit Speak și Ștefania...

Spectacolul de la Torino a fost deschis cu piesa "Give Peace a Chance" a lui John Lennon. Prezentatorii show-ului de la Torino au fost cântăreţul britanic Mika, Laura Pausini şi Alessandro Cattelan, fost prezentator X-Factor în Italia. Câştigătorul trofeului Eurovision a fost ales în urma votului juriului şi al publicului, care au avut ponderi egale, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Mai 2022 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.