Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este împotrivă ca procedura de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană să fie grăbită în urma invaziei forțelor armate ruse.

Germania, contra accelerării procesului de aderare a Ucrainei la UE

În cadrul unui discurs susținut la Bundestag, Olaf Scholz a declarat că "nu există scurtături" pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Chiar dacă țara are foarte mult de suferit de pe urma războiului pornit de Rusia, o procedură grăbită de aderare a țării va veni ca o nedreptate față de statele balcanice care așteaptă și ele să fie acceptate în Uniunea Europeană.

Președintele francez Emmanuel Macron a afirmat anterior că procedura de aderare la UE ar putea dura și zeci de ani până când Ucraina va deveni stat membru. Cu această afirmație a fost de acord și cancelarul german.

Luna trecută, șeful guvernului german a solicitat accelerarea procedurii de aderare la UE depuse de Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord și Kosovo.

"De ani de zile, aceste țări au întreprins reforme puternice și s-au pregătit pentru integrare. Respectarea promisiunilor noastre față de ele nu ține doar de credibilitatea noastră. Astăzi, mai mult decât oricând, integrarea lor face parte din interesele noastre strategice", a menționat cancelarul german.

Scholz cere Uniunii Europene să înceapă reconstrucția Ucrainei

Totodată, Olaf Scholz a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să se gândească să înceapă pregătirile pentru reconstrucția Ucrainei cu ajutorul deschiderii unui fond de solidaritate cu Kievul. Fondul ar urma să colecteze finanțele cu ajutorul cărora se va putea recurge la procesul de reconstrucție a țării care a fost distrusă de armata Rusiei. Cele mai mari distrugeri sunt pe partea de infrastructură și blocurile de locuit, reconstrucția cărora se va ridica la miliarde de euro.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

"Reconstrucția infrastructurii distruse și revitalizarea economiei ucrainene vor costa miliarde. Noi, Uniunea Europeană, trebuie să pregătim terenul pentru un fond de solidaritate pe baza contribuțiilor statelor membre și partenere", a arătat el, în discursul din forul legislativ german.

În urmă cu o lună, Ucraina a completat un chestionar care va constitui un punct de plecare pentru ca Uniunea Europeană (UE) să decidă cu privire la aderarea țării aflate în război cu Rusia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.