Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o marţi în mai multe zone din Ucraina afectate de conflictul armat cu Rusia a văzut imagini zguduitoare, pe care nu le-a mai întâlnit în cariera sa de militar.

Ciucă, după vizita efectuată în Ucraina

"Dincolo de emoţie, partea personală, partea umană este absolut devastatoare. (...) Cariera mea este cea de militar şi am mai fost în astfel de zone de conflict, am mai văzut astfel de imagini, dar niciodată atât de zguduitoare şi pentru mine absolut orice minimă înţelegere faţă de această manifestare este imposibilă", a declarat premierul în cadrul unei emisiuni la TVR1.

El a spus că a văzut zonele rezidenţiale atacate, cu clădiri, şcoli şi spitale distruse, fără a se respecta legile şi principiile luptei armate prin care zonele cu civili şi anumite clădiri să fie protejate.

"Este absolut inadmisibil şi incredibil şi am susţinut la întâlnirile pe care le-am avut atât cu preşedintele, cât şi cu premierul poziţia României de a condamna ferm aceste atrocităţi, aceste crime de război. (...) Aceste crime nu trebuie să rămână nepedepsite", a subliniat Nicolae Ciucă.

România va susține Ucraina în procesul de reconstrucție

Premierul a reiterat că ţara noastră a acordat şi va acorda în continuare sprijin Ucrainei şi că este nevoie să fim parte la procesul de reconstrucţie din ţara vecină.

Un exemplu concret de sprijin menţionat de Nicolae Ciucă este prelungirea ecartamentului larg al căilor ferate ce vin din Moldova şi Ucraina până în portul Galaţi, pentru a se facilita astfel transportul de mărfuri, potrivit Agerpres.

"În momentul de faţă, deoarece porturile din Odessa şi din Nikolaev sunt imposibil de întrebuinţat, este nevoie de eforturi foarte mari pentru a putea să se compenseze această imposibilitate de folosire a infrastructurii portuare pentru tranzitul de mărfuri. (...) Lucrăm la nivelul Ministerului Transporturilor şi am discutat cu domnul ministru şi înainte şi astăzi posibilitatea ca acele capete de cale ferată cu ecartament larg ce vin din Moldova şi din Ucraina să poată să fie prelungite şi să ajungă în portul Galaţi, scurtând timpul transferului de mărfuri. De asemenea, există în analiză ca la Halmeu şi Vişani să facem acelaşi lucru", a punctat premierul.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.