DAJ Olt: Prețul unui kilogram de roșii la producător, între 20 și 27 de lei
Directorul adjunct al DAJ Olt, Mihaela Luminița Mareș, a declarat luni că, în prezent, în județ sunt 75 de producători înscriși în programul „Tomata” care au început recoltarea.
„Judeţul Olt are cel mai mare număr de legumicultori înscrişi în programul 'Tomata', respectiv 5.813 fermieri, iar la 75 dintre aceştia echipele DAJ au efectuat şi a doua vizită în teren în urma notificărilor privind faptul că încep recoltarea. Până la finalul săptămânii numărul de producători din judeţul Olt care au început recoltarea tomatelor cultivate în solarii va creşte cu câteva zeci.
Fermierii din judeţul Olt vând kilogramul de tomate cu aproximativ 25 de lei, cel mult cu 27 de lei. Toate sunt foarte gustoase, toate sunt de calitate, iar preţul acesta este determinat de costurile mari pe care le-au avut producătorii pe timpul iernii, cu încălzirea în solarii", a spus Mihaela Mareş, pentru Agerpres.
Preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Păunel, a afirmat că producătorii din judeţ vând roșiile la preţuri între 20 de lei şi 26 de lei kilogramul, în funcţie de calibru. În cost se regăsesc şi costurile ridicate cu încălzirea solariilor pe timpul iernii şi primăverii.
Detalii despre adaosul practicat de revânzători. „Producătorul rămâne cu 2-4 lei”
„Preţurile la producător sunt în prezent între 20 şi 26 de lei pe kilogram, în funcţie de calibru. Acum producătorii de tomate nu fac faţă cererii, pentru că la nivel naţional nu sunt mai mult de 100 de producători care au început recoltarea.
Cei mai mulţi dintre producătorii înscrişi în programul 'Tomata' vor recolta în luna mai. Fermierii care în această perioadă au reuşit să recolteze tomate sunt cei care au semănat în luna decembrie şi au plantat în prima parte a lunii ianuarie, deci din decembrie ei încălzesc solariile", explicat Ion Păunel.
Citeste si:Legume și fructe preparate termic, mai nutritive decât consumate în...
![]()
Șeful SPA Olt a completat că unui producător care vinde tomatele extratimpurii cu prețuri între 20 și 26 de lei îi rămân între 2 și 4 lei la kilogram, după ce scade costurile.
„Adaosul practicat de revânzători e foarte mare. Producătorul rămâne cu 2 - 4 lei dacă vinde la preţuri între 20 şi 26 de lei. Aceste preţuri vor începe să scadă după Paşte, când va mai creşte numărul de producători”, a adăugat Păunel.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
5 hobbyuri care combat stresul acumulat și îți redau echilibrul interior
Sursa: garbo.ro
-
Italia introduce detenția pe viață pentru femicid
Sursa: kudika.ro