Marian Godină scrie, pe pagina sa de Facebook, că are îndredere deplină în Emilia Șercan și că autoritățile române, în frunte cu ministrul de Interne, Lucian Bode, au sperat ca acest caz va fi uitat repede.

Marian Godină îl taxeaza pe ministrul de Interne, despre care spune că a pierdut un moment important pentru a-și arăta competența și a da explicații.

Godină: domnul Bode a ratat ocazii mult mai bune pentru a ieși public și a da explicații

”Alături de Emilia Șercan

"Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare!"

"O astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor".

Frazele de mai sus au un singur lucru în comun, acela de a fi fost rostite de oameni de stat care au deținut în cariera lor funcția de ministru de interne. Prima frază, după cum știți deja, a fost rostită în Parlamentul României, la 9 Mai 1877, de către Mihail Kogălniceanu, ministru de Externe la acea dată.

A doua frază aparține actualului ministru de Interne, domnului Lucian Bode, în contextul apariției în public a unui raport în care un polițist solicita să-i fie repartizat un porc de 160 de kg.

Cu siguranță fraza domnului Bode nu va rămâne în istorie, ci reprezintă doar un fel de carte de vizită a celui care va fi rapid uitat de omenire și care, până în prezent, s-a făcut remarcat prin aceea că dormea pe bancheta din spate a unui autoturism ce rula cu girofaruri prin trafic, provocând un accident, prin explicația de mai sus legată de o glumă de trei lei asupră căreia un om care și-ar fi respectat funcția nici măcar nu s-ar fi oprit pentru a o aminti în public, darămite să mai și anunțe mari anchete și destituiri, ca pe niște mari victorii.

În schimb, domnul Bode a ratat ocazii mult mai bune pentru a ieși public și a da explicații, a anunța măsuri, controale și destituiri”, scrie polițistul Godină.

Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

În continuare, el amintește câteva cazuri în care ministrul de Interne a preferat, ca și acum, să nu dea explicații.

”Primul pe care mi-l amintesc e cazul de la Poliția Strehaia, acolo unde un polițist a fost amenințat cu moartea de către un cetățean care își petrecea concediile taman cu șeful Poliției din localitate. Poate nici măcar acel caz nu era de adus de aminte tocmai de ministrul de interne, dar când consideri oportun să ieși public și să anunți măsuri pentru o glumă legată de un porc, e mult mai potrivit să comunici și pe subiectul unui ultraj în condițiile date. Abia după câteva zile, Poliția Română a ieșit atunci cu un comunicat în care a anunțat un control la Poliția Strehaia. Au trecut luni bune de atunci... știți voi ceva? A mai zis cineva cum s-a finalizat acel control, care sunt concluziile? A ieșit domnul Bode să spună vreo vorbă? Nimic...”, aminteste Godină.

Citeste si:
Emilia Șercan, declarații după decizia de plagiat în cazul lui...
Emilia Șercan, declarații...

Lucian Bode a rămas tăcut și la cazul Emiliei Șercan

În cazul Emiliei Șercan, lucrurile par și mai grave, deoarece jurnalista aduce acuzații grave inclusiv ministerului de Interne.

”Zilele astea s-a întâmplat ceva cu mult mai grav. Jurnalista Emilia Șercan aduce acuzații grave Poliției Române și ministrului de Interne, acuzând mușamalizări și scurgeri de probe. Pentru mine, jurnalista Emilia Șercan e una dintre cele mai curajoase persoane pe care le cunosc, iar pentru că o știu și personal, sunt ferm convins că tot ceea ce spune e real.

Din nou, era o foarte bună ocazie pentru ca dl Bode să iasă public cu niște explicații, cu anunțarea unor măsuri, cu ceva, cu orice. Nimic...

Nu a ieșit. Sunt sigur că speră că lumea va uita rapid și valul va trece. La fel cum sunt convins că spera ca Emilia Șercan să nu iasă public cu aceste acuzații. Singurul uitat veți fi chiar dumneavoastră, domnule Bode, asta dacă nu veți întreține atenția prin alte "mari realizări" precum celebrul somn de pe banchetă ori măsurile luate în cazul porcului de 160 de kilograme, căci la capitolul A FACE CEVA, nu ați făcut altceva decât să tot păcăliți polițiștii cu promisiuni”, a mai scris Marian Godină.

Citeste si:
Primii salvatori români care au fost trimiși în Turcia s-au întors...
Primii salvatori români care...

Citeste și: Întrebările publice ale jurnalistei Emilia Șercan pentru premierul Ciucă, ministrul Bode, procurorul general și șeful Poliției Române, după dezvăluirea ”operațiunii kompromat”


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.