Un comentariu controversat al polițistului Marian Godină privind piesa „Macarena” a generat o dezbatere intensă pe rețelele de socializare, atrăgând atât susținere, cât și critici din partea internauților.

În cursul zilei de luni, polițistul Marian Godină a stârnit reacții controversate pe rețelele de socializare în urma unui comentariu referitor la piesa „Macarena”, lansată de cântăreața Erika Isac. Piesa a devenit rapid virală, atrăgând peste 1,6 milioane de vizualizări pe YouTube în doar patru zile de la lansare și ocupând primul loc în preferințele internauților.

Comentariul lui Godină a fost focalizat pe versurile piesei, pe care le-a considerat puerile și adresate unei categorii de femei vulnerabile. El a evidențiat și versurile vulgare, exprimându-și îngrijorarea că acestea ar putea afecta în mod negativ femeile. De asemenea, polițistul a comentat versul care menționează trimiterea "locației live în caz de ceva", sugerând că astfel de precauții ar trebui să fie luate doar în anumite circumstanțe.

„Mie versurile mi se par puerile și mi se mai pare că se adresează unei categorii de femei vulnerabile, iar din câte am observat, din păcate, sunt foarte multe în postura asta. Zic asta după ce am văzut atât de multe distribuiri și comentarii de apreciere la adresa piesei, unele venite de la femei în toată firea. Asta mă face să realizez că pentru unele femei, piesa asta chiar reprezintă un mesaj puternic, în care ele se regăsesc.

Se face referire, desigur, la situatia în care o fată/femeie se întâlnește cu un bărbat și simte nevoia, din teamă, să trimită unei prietene locația live, ca și cineva să știe de ea. Aici am văzut că, din nou, foarte multe femei au rezonat cu asta, multe au spus chiar că sunt pățite. Acum stau și mă întreb și eu, dragi fete, dragi femei, cu cine dracului vă întâlniți voi și mai ales unde, astfel încât să fiți nevoite să trimiteți locația live?”, a scris polițistul brașovean.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Godină susține că „e firesc ca primele întâlniri între un bărbat și o femeie să aibă loc în niște locuri publice (restaurant, cafenea, cofetărie) fără ca măcar să fie nevoie să urci în mașina cuiva necunoscut”.

„E o cale lungă până să pleci cu el la o cabană, la mare sau în orice alt loc nepublic. Asta dacă te respecți ca femeie. Dacă te întâlnești cu bărbați de pe Tinder sau cu unii cunoscuți pe Facebook după un scurt schimb de mesaje, iar apoi accepți să vină să te ia cu mașina din fața blocului ca să mergeți pe cine știe unde, atunci da, ar fi necesar să trimiți cuiva numărul mașinii și locația live, iar starea de teama de neprevăzut ar fi normală. Dar ar fi anormal să faci asta și ar trebui să te întrebi de ce o faci. Când simți nevoia să trimiți cuiva locația live înseamnă că nu ar trebui să te duci cu acel bărbat nicăieri”, a mai scris polițistul.

Citeste si:
Dorian Popa, în cârje pe Internet. Vloggerul s-a accidentat la...
Dorian Popa, în cârje pe...

Cu toate acestea, reacțiile la comentariile lui Mihai Godină au fost mixte. Mulți internauți l-au criticat pentru modul în care se raportează la femei și pentru ignorarea realităților cu care se confruntă acestea în societate. Unii au considerat că postarea reflectă atitudinea existentă dintotdeauna a Poliției Române asupra victimelor.

„«Probabil e plecată la un gagiu. Se întoarce când se satură» – așa reacționează unii polițiști la sesizarea disparițiilor de adolescente de către părinți disperați. Or fi si printre acei polițiști influenceri?”, a comentat o altă persoană.

Citește continuarea pe Kudika.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2024 - 07 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.