Poliția de Frontieră a anunțat că în cursul zilei de luni, prin punctele vamale au intrat 66.345 de persoane, dintre care 13.769 erau refugiați ucraineni. S-a înregistrat o scădere cu 4,8% a fluxului de ucraineni care ajung în România.

Numărul refugiaților ucraineni în România, în scădere

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră din România, în ziua de luni, pe la punctele de trece a frontierei dintre România și Ucraina au intrat 7.181 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,6%), iar pe la fontiera cu Republica Moldova au intrat 5.089 cetăţeni ucraineni (scădere cu 18,8%). De la începutul războiului și până la data de 14 martie, în total au intrat în România 425.786 cetăţeni ucraineni.

În prezent, personalul de la controlul de frontieră pe sensul de intrare în România lucrează la capacitate maximă și cu mai multă operativitate pentru a putea face față fluxului de persoane și pentru a reduce timpul de așteptare. La punctele de trecere a frontierei sunt amenajate corturi pentru a le oferi refugiaților prim ajutor în caz de necesitate, un ceai cald, apă.

Refugiații au parte de ajutor la granițe

Controlul şi supravegherea a fost sporită şi la frontiera terestră, echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate fiind suplimentate pentru a face față volumului de muncă.

Refugiații sunt preluați de la punctele de frontieră și plasați în centrele de refugiu în care sunt locuri libere. Ucrainenii sunt ajutați să călătorească mai departe, în cazul în care doar tranzitează România sau în cazul în care au solicitat azil pe teritoriul României.

Societatea românească s-a mobilizat rapid și admirabil pentru a oferi un ajutor miilor de ucraineni care au fugit din calea războiului. Românii și-au deschis până și ușa propriilor case pentru a adăposti familii de refugiați din Ucraina.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.