Satul Rotunda de lângă municipiul Onești, județul Bacău, este de vânzare. Prețurile caselor sunt de nerefuzat, la prima vedere: 250 de euro două camere. Realitatea arată ceva probleme. Satul arată ca după război și nu se vede nici țipenie de om. Totuși, pentru a vedea cu ochii lor, posibilii cumpărători, oameni de la oraș care vor o casă de vacanță la țară, și-au făcut apariția în teren.  

 

Case de 250 de euro în satul Rotunda, Bacau

Satul a fost ridicat de la zero în urmă cu 16 ani, pentru că oamenii s-au trezit pe drumuri din cauza inundațiilor. 205 case au lăsat autoritățile fără 1,5 milioane de euro. Un an mai târziu, era pustiu.

Oamenilor nu le-a plăcut să trăiască izolați, așa că au plecat rând pe rând doar cu ce puteau căra după ei. Astfel, acum, ce a rămas în urma lor e scos la licitație. Chiar și așa, cumpărătorii nu se înghesuie. E drept că prețul unei case e un chilipir, dar investiția s-ar putea ridica la câteva zeci de mii de euro.

„M-ar interesa, dar arată groaznic”, a spus un potențial cumpărător, pentru Observator.

Printre imobilele de 250 de euro se numără și variante de lux, în valoare de 1.484 euro, care sunt în stare bună. Pentru ele există doritori. „Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa.

Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat primarul Silviu Tinei.

Cum te înscrii la licitație

Locuințele se vând prin licitație, iar câștigătorul este cel care oferă cel mai mare preț. Până la data limită de depunere a ofertelor, cei care vor o casă în Rotunda pot depune o ofertă de preț, care trebuie să conțină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Mai clar, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de exemplu, aceasta va fi adjudecată la acel preț.

În cazul în care sunt mai mulți ofertanți, se organizează licitație, iar cel care dă cel mai mult este desemnat câștigător. În final se vor încheia contracte de vânzare - cumpărare în fața unui notar public.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.