România a înregistrat un nou cutremur sâmbătă dimineața. Acesta s-a produs în zona județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Un alt cutremur în România la doar 2 zile diferență de cel mai puternic cutremur din ultimii ani

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a transmis că sâmbătă dimineața, la ora 05:33 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, Buzău, s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea de 2,8 la adâncimea de 124 de kilometri. Acest lucru se întâmplă la doar două zile diferență față de cutremurul puternic care a zguduit România în dimineața zilei de joi.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Braşov (65 kilometri E), Ploieşti (74 kilometri NE), Bacău (119 kilometri S), Brăila (125 kilometri V), Bucureşti (126 kilometri N), Galaţi (126 kilometri V), Piteşti (145 kilometri NE), Sibiu (180 kilometri E), Ruse (191 kilometri N), Iaşi (201 kilometri SV).

Retail jobs

Cel mai puternic cutremur din România în ultimii ani

Joi dimineață, România a fost surprinsă de un cutremur destul de puternic. Potrivit Institutului Național de Cercetare‑Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul care a avut loc în această dimineață inițial a înregistrat o magnitudine de 5,5, după care specialiștii au revizuit intensitatea lui la 5,2. Cutremurul a avut loc în jurul orei 06.50, în zona seismică Vrancea, Buzău, însă a fost resimțit în mai multe orașe din țară și nu doar.

Zona seismică Vrancea este considerată cea mai activă zona epicentrală din România. Anume din acea zonă pornesc majoritatea cutremurelor înregistrate în România.

De ce RO-Alert nu a trimis niciun mesaj de avertizare la cutremur

Atunci când vine vorba de cutremurele produse în România, oamenii nu sunt înștiințați prin mesaje de avertizare RO-Alert. O mare parte dintre aceștia s-au întrebat de ce în asemenea cazuri nu sunt emise mesaje de avertizare.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în județul Dâmbovița, în această dimineață
Un nou cutremur a avut loc în...

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce nu se emit mesaje RO-Alert în cazul unui cutremur și cu această ocazie a oferit două motive.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.