Luni, 24 ianuarie, este considerată zi liberă legală, fiind sărbătorită Ziua Unirii Principatelor. Prin urmare, elevii, preșcolarii și profesorii vor avea parte de un weekend prelungit și vor merge de marți la ore.

24 ianuarie este considerată zi liberă legală

În perioada 22-24 ianuarie, elevii și profesorii se vor bucura de o mici vacanță. Următoarea zi liberă din timpul săptămâni în care nu se vor face ore va fi pe 1 iunie, de Ziua Copilului, sărbătoare ce pică într-o zi de miercuri.

Cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2021 - 2022 a început luni şi va dura 20 de săptămâni. Următoarea vacanță va fi în primăvară, de Paște, ce va cuprinde Paștele catolic și cel ortodox, dar și Ziua Muncii.

Vacanța de vară 2022


  • Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar se va încheia pe data de 27 mai 2022.

  • Pentru clasele a VIII-a, anul școlar se încheie la data de 3 iunie 2022, iar pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Zile libere legale în 2022

Românii vor avea în acest an 15 zile libere legale, conform Codului Muncii, dar nouă vor fi în timpul săptămânii, faţă de şapte în 2021 şi 11 în 2020.

* 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou) - sâmbătă şi duminică;

* 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) - luni;

* 22 aprilie (Vinerea Mare):

* 24 şi 25 aprilie (Paştele ortodox) - duminică şi luni;

* 1 mai (Ziua Muncii) - duminică;

* 1 iunie (Ziua Copilului) - miercuri:

* 12 şi 13 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) - duminică şi luni;

* 15 august (Adormirea Maicii Domnului) - luni;

* 30 noiembrie (Sfântul Andrei) - miercuri;

* 1 decembrie (Ziua Naţională a României) - joi;

* 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) - duminică şi luni.

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.