În vreme ce sezonul recoltărilor se apropie de final, observatorii internaționali transmit că situația alimentară și economică din Coreea de Nord este îngrijorătoare și că există semnele unei intensificări a comerțului și ajutoarelor umanitare prin China. În acest context, țara din Asia de Est este forțată să inoveze practici pentru a face față problemelor. Una dintre soluții: tipărirea de cupoane valorice în loc de bani. O alta: creșterea de lebede negre ornamentale pentru a fi mâncate. 

Coreea de Nord, lovită de criza alimentară și economică. Se tipăresc cupoane valorice în loc de bani

Agenția de informații din Coreea de Sud a declarat, în cadrul unei audieri parlamentare cu ușile închise, desfășurată joi, că liderul nord-coreean Kim Jong Un a emis ordine ca fiecare bob de orez să fie calculat, iar eforturile agriculturii să fie întețite.

Pe de altă parte, agenția de spionaj a evaluat că această recoltă ar putea fi mai bună decât cea de anul trecut, datorită vremii însorite. De asemenea, a subliniat că teritoriul ia măsuri pentru a-și redeschide granița cu China și Rusia în lunile următoare.

De altfel, Coreea de Nord suferă de multă vreme din cauza insecurității alimentare, observatorii spunând că gestionarea defectuoasă a economiei este exacerbată de sancțiunile internaționale privind armele sale nucleare, dezastrele naturale și acum de pandemia cauzată de COVID-19, care a determinat blocarea granițelor.

Liderul Kim Jong Un a recunoscut o situație alimentară „tensionată” și și-a cerut iertare pentru faptul că cetățenii au fost nevoiți să facă sacrificii pentru a preveni pandemia de COVID-19. Totuși, a subliniat că economia s-a îmbunătățit în acest an, iar Coreea de Nord a negat un raport al anchetatorilor ONU în această lună, care spunea că mii dintre cei mai vulnerabili oameni în fața crizei sanitare riscă să moară de foame.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.