În vreme ce sezonul recoltărilor se apropie de final, observatorii internaționali transmit că situația alimentară și economică din Coreea de Nord este îngrijorătoare și că există semnele unei intensificări a comerțului și ajutoarelor umanitare prin China. În acest context, țara din Asia de Est este forțată să inoveze practici pentru a face față problemelor. Una dintre soluții: tipărirea de cupoane valorice în loc de bani. O alta: creșterea de lebede negre ornamentale pentru a fi mâncate. 

Coreea de Nord, lovită de criza alimentară și economică. Se tipăresc cupoane valorice în loc de bani

Agenția de informații din Coreea de Sud a declarat, în cadrul unei audieri parlamentare cu ușile închise, desfășurată joi, că liderul nord-coreean Kim Jong Un a emis ordine ca fiecare bob de orez să fie calculat, iar eforturile agriculturii să fie întețite.

Pe de altă parte, agenția de spionaj a evaluat că această recoltă ar putea fi mai bună decât cea de anul trecut, datorită vremii însorite. De asemenea, a subliniat că teritoriul ia măsuri pentru a-și redeschide granița cu China și Rusia în lunile următoare.

De altfel, Coreea de Nord suferă de multă vreme din cauza insecurității alimentare, observatorii spunând că gestionarea defectuoasă a economiei este exacerbată de sancțiunile internaționale privind armele sale nucleare, dezastrele naturale și acum de pandemia cauzată de COVID-19, care a determinat blocarea granițelor.

Liderul Kim Jong Un a recunoscut o situație alimentară „tensionată” și și-a cerut iertare pentru faptul că cetățenii au fost nevoiți să facă sacrificii pentru a preveni pandemia de COVID-19. Totuși, a subliniat că economia s-a îmbunătățit în acest an, iar Coreea de Nord a negat un raport al anchetatorilor ONU în această lună, care spunea că mii dintre cei mai vulnerabili oameni în fața crizei sanitare riscă să moară de foame.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.