Hot dog-ul, una dintre plăcerile vinovate ale multor oameni, ne ia 36 de minute din viață. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au calculat cum evoluează speranța de viață în urma consumului alimentelor nocive. Hot dog-ul este în topul produselor care ne face rău.

Mâncarea procesată ne scurtează viața. Hot dog-ul, o mică plăcere vinovată, scurge din clepsidră 36 de minute

Vitrinele cu mezeluri din piețe sau supermarketuri atrag mulți oameni, iar crenvuștii sunt ieftini și gustoși, deci sunt la mare căutare. Mulți sunt conștienți de pericol, dar continuă să cumpere pentru că au un preț accesibil și țin de foame. Alți clienți închid ochii la posibilele riscuri...de poftă. Cercetătorii americani au calculat că fiecare hot-dog ne răpește din viață 36 de minute. Studiul relevă că acest aliment este plin de aditivi.

Cele 61 de grame de carne procesată duc la pierderea a 27 de minute de viață sănătoasă, a spus pentru CNN Olivier Jolliet, autor principal al lucrării. Când au fost luate în calcul ingredientele precum sodiul și acizii grași trans, valoarea finală a fost de 36 de minute pierdute.

„Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice și dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă”, a spus Jolliet.

„De exemplu, se pierd 0,45 minute din viață pe gram de carne procesată sau se câștigă 0,1 minute pe gram de fructe. Ne uităm apoi la compoziția fiecărui aliment și apoi înmulțim acest număr cu profilurile alimentare pe care le-am dezvoltat anterior”, a completat specialistul.

Numărul de aditivi, tot mai mare

De altfel, în ultima perioadă a crescut numericul de aditivi, coloranți și conservanți dintr-un astfel de produs. A ajuns chiar la 12 într-un singur produs, referindu-ne strict la cârnat, la care se adaugă alții din ingredientele căruia i se alătură.


  • crenvuști - 12 aditivi

  • chiflă - 7-8 aditivi

  • muștar - 10-11 aditivi

  • ketchup - 7-8 aditivi

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.