Proiectul podului de peste Dunăre de la Brăila atrage politicienii ca un magnet. Joi a venit rândul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și vicepremierului României, Dan Barna, să vină pe șantier, după ce și șeful PNL, Ludovic Orban, a făcut o razie în zonă la începutul verii.
Drulă și Dan Barna au ajuns la podul de peste Dunăre de la Brăila pentru nimic
Aflat pentru prima dată la fața locului, Drulă a dorit să afle cât mai multe detalii tehnice despre proiect. Până acum, pentru lucrare s-au consumat aproape 500 de milioane de lei. Cum materialele de construcție s-au scumpit, costurile ar putea fi mai mari decât au estimat inițial managerii de proiect.
„Nu ştiu să vă dau o cifră în momentul de faţă, dar dacă puneţi o întrebare la companie poate să vă spună cât au plătit. Pot să vă spun, nelegat de creşteri, ci de absorbţia acestui proiect până la zi avem aproape 500 de milioane”, a declarat ministrul, care a fost lăudat de șeful său, pe linie de partid.
„Profit de ocazie şi-l felicit din nou pe colegul meu Cătălin Drulă, ministrul Tansporturilor, pentru faptul că e prezent în foarte multe din aceste lucrări. Se întâmplă proiecte. Se toarnă asfalt, se construieşte, se montează”, a spus Dan Barna.
Context
Vizita de ieri a avut loc cu ocazia celebrării a 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia. La pod, una dintre firmele importante este japoneză. Ba chiar în zonă a fost și ambasadorul Japoniei în România, dar nu i-a însoțit pe cei doi oficiali pe șantier.
Va fi cel mai scump pod din România
Podul peste Dunăre va lega regiunile Moldova, Muntenia și Dobrogea și va fi cel mai scump pod din România construit vreodată. Va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila și 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.
Lungimea totală a traseului e de 23,413 kilometri. „Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, cum este numită lucrarea de utilitate publică de interes național, este împărțit în două secțiuni: drumul principal Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...

Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
#NOHACK Expert Talks - datele noastre ajung online și antrenează AI-ul
Sursa: start-up.ro
-
H&M, o nouă colaborare cu designerul casei de modă Mugler. Când va fi lansată...
Sursa: retail.ro
-
Testul Conexiunii: Ce tip de iubire te poate face fericită?
Sursa: garbo.ro
-
Roboțelul Pepper, care îi învață pe copii despre bani, în turneu național
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot zilnic online: Când te va căuta și de ce?
Sursa: kudika.ro
-
Ministerul Finanțelor a venit cu o nouă soluție pentru criza din piața RCA
Sursa: wall-street.ro