Prețul materialelor de construcții a explodat, iar scumpirile le simt puternic cei care vor o locuință nouă. Dacă dezvotatorii imobiliari transferă fără probleme costurile în plus în spatele viitorilor proprietari e mai greu pentru cei care încearcă să-și ridice singuri un cămin. La mijloc există o explicație! România nu mai produce oțel, astfel că trebuie să apelăm la materiale din străinătate, mult mai scumpe decât ale noastre. Pe interval au ieșit și inspectorii de la Consiliul Concurenței. A fost demarată o anchetă privind valorile revoltătoare propuse de specialiști și încearcă să se afle dacă nu cumva motivul majorării materialelor este determinat de o înțelegere între producători și comercianți.

Prăpăd unde era bogăție. E în curs o anchetă în construcții după scumpirile record

Cel mai mare combinat din România, de la Galați, a ajuns o ruină. Dezastrul de aici produce efecte în buzunarele multor români. Cu un an înainte de Revoluție, în combinatul siderurgic de la Dunăre lucrau aproximativ 40.000 de oameni. Tot atunci, colosul industrial a atins și vârful de producție, adică 8 milioane de tone de oțel pe an. Acum, acolo mai sunt aproape 6.000 de angajați care doresc doar să-și păstreze locurile de muncă. Oțelul lipsește de pe piața românească și efectele se reflectă pe șantiere.

Criza de oțel și alte produse s-a prelins în domeniul construcțiilor. Lemnul finisat și structurile metalice s-au scumpit cu procente cuprinse între 100 și 250%. Prețuri mai mari sunt și la termoizolații și tâmplărie PVC, cu procente între 25 și 60%. Consiliul Concurenței a informat că a demarat o anchetă în privința acestor majorări, pentru a stabili dacă există o înțelegere între producători și comercianți de a face tarifele mai mari.

Alte exemple

Pentru un kilometru de drum:Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.