Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu mai vrea să facă investiţii fără rezultate în domeniile de cercetare, educaţie sau sănătate. Acesta a mai spus că a aloca fonduri de la bugetul statului doar pentru a finanța unele investiții nu este o soluție optimă.

Florin Cîțu nu va mai face investiții în unele domenii

Premierul este de părere că trebuie introdus un principiu al competitivităţii pentru resurse în toate sectoarele din economie, inclusiv în cercetare. Acesta a mai adăugat că doritorii de a opține finanțare trebuie să fie în competiție între ei, iar cei care dau rezultate, să beneficieze de finanțare.

"A finanţa doar de dragul finanţării de la buget nu cred că este o soluţie, chiar dacă îi spunem, între ghilimele, cercetare. Trebuie să găsim acele centre unde se poate face dezvoltarea prin cercetare şi acolo, repet, în funcţie de rezultate, putem să introducem mai multe resurse. Nu sunt adeptul investirii banului public oriunde, doar pentru că i se spune ca domeniu cercetare şi trebuie să investim în cercetare, fără să avem rezultate", a declarat Florin Cîţu.

Fără investiții în domeniu educației și sănătății

Prim-ministrul a adăugat că nu mai vrea nici investiţii în domeniul educaţiei sau al sănătății fără rezultate.

"Nici în educaţie nu vreau să mai investim fără să avem rezultate, nici în sănătate nu vreau să mai investim fără să avem rezultate. Românii şi noi toţi trebuie să cerem de la guvernanţi ca aceste investiţii din bani publici să se vadă şi în rezultate. Şi asta este, iarăşi, o schimbare de paradigmă", a explicat Cîţu.

Citeste si:
Dan Capatos, probleme grave de sănătate: „Doctorii mi-au spus că...
Dan Capatos, probleme grave...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cîțu susține sistemul dual de educație

Premierul a menționat că este de partea sistemului dual de educaţie, pe care îl consideră drept unul "foarte bun", evidenţiind aportul sectorului privat în domeniu.

"Sectorul privat a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani şi în discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Educaţiei preluăm lecţiile din sectorul privat şi le vom extinde în tot sectorul. Dar şi aici, iarăşi, trebuie să facem această extindere în colaborare cu sectorul privat. Tendinţa este că atunci când preia statul un program să-l facă mult prea mare şi să nu mai avem nevoie de tot ceea ce produce. De aceea, de fiecare dată trebuie să stăm în contact, aşa cum am făcut şi până acum", a indicat premierul CîţuTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.