Jandarmii din Harghita au fost solicitați să intervină în ultimele 24 de ore de cinci ori pentru a îndepărta mai mulți urși din staţiunea Băile Tuşnad.

Jandarmii au îndepărtat urșii din statiunea Băile Tușnad

Jandarmii fac apel la turişti şi localnici să nu mai vină la locurile semnalate în mesajele RO-ALERT, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita primele patru apeluri au fost făcute într-un interval de aproximativ o oră, începând de marţi, la ora 19,38, iar ultimul apel a fost primit după miezul nopţii, acestea semnalând prezenţa urşilor în mai multe puncte ale staţiunii.

La fiecare apel au fost trimise echipaje de intervenţie ale Jandarmeriei şi în fiecare caz a fost confirmată prezenţa fie a unui urs, fie a unei ursoaice cu pui. Sursa citată a precizat că "de fiecare dată s-a reuşit îndepărtarea animalelor sălbatice înspre pădure, cu toate că mai mulţi turişti nu au înţeles menirea mesajelor Ro-Alert şi au venit în număr destul de mare în zona unde a fost semnalată prezenţa urşilor".

Jandarmii vin cu un îndemn pentru oameni

De asemenea, au fost situaţii în care jandarmii au fost sesizaţi în mod direct, ori s-au autosesizat de prezenţa animalelor sălbatice şi au trecut la îndepărtarea lor. În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, cu care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente.

Jandarmii fac din nou un apel către cetăţeni să înţeleagă că menirea mesajelor RO-ALERT nu este aceea de a-i face să vină într-un număr cât mai mare la locul unde este semnalată prezenţa urşilor, pentru că astfel îşi pot pune viaţa în pericol, dar şi îngreunează intervenţia instituţiilor abilitate să soluţioneze astfel de situaţii.

Citeste si:
Urșii care vor fi agresivi cu oamenii vor putea fi capturați sau...
Urșii care vor fi agresivi cu...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Totodată, oamenii sunt îndemnaţi ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.