Zece percheziţii au loc luni dimineaţă la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice.

„Astăzi, 18 ianuarie 2021, poliţişti anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, cu sprijinul Serviciului Anchete, Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pun în executare zece mandate de percheziţie domiciliară (cinci mandate la sediul sau punctul de lucru al unor societăţi comerciale şi alte cinci la domiciliile suspecţilor), precum şi cinci mandate de aducere emise pe numele a doi suspecţi funcţionari publici şi alte trei persoane fără calitate specială”, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie.

În cauză se desfăşoară cercetări faţă de cei cinci suspecţi, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, favorizarea făptuitorului, omisiunea sesizării şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Unul dintre suspecți, deținător al mai multor spații industriale și rezidențiale, punea la dispoziție spații unde urmau a fi desfășurate activități puternic consumatoare de energie electrică, respectiv instalații clandestine de branșare la energie electrică. Aceste instalații erau puse în manoperă și protejate de cei doi suspecți funcționari publici.

Un alt suspect se ocupa, în principal, de identificarea de potențiali clienți ce aveau nevoie de energie electrică de mare putere fără a fi contorizată. Prin prisma relației cu unul dintre suspecții funcționari publici, acesta se ocupa de obținerea avizelor necesare punerii în funcțiune a instalațiilor, modificării de putere și punerea în manoperă a branșamentelor.

Cercetările vor fi continuate la sediul unității de parchet pentru stabilirea întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2021 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.