Consiliul Naţional al Elevilor a făcut demersuri pentru a-i prezenta Monicăi Anisie mai multe propuneri, în contextul elaborării bugetului în domeniu pentru 2021, dar şi în perspectiva apropierii celui de-al doilea semestru, însă, fără rezultat.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, spune că a primit un răspuns de la minister, menit să lămurească situaţia.

„Nu am luat legătura cu dânsa direct (se referă la Monica Anisie, n.r.), însă am luat legătura cu consiliera de la cabinetul dânsei şi mi-a spus că a fost foarte ocupată în ultima perioadă. Acesta a fost răspunsul instituţional venit din partea ministerului. Această situaţie nu a existat înainte de alegeri. Am avut o colaborare foarte bună cu doamna ministru. Ne întâlneam o dată pe lună sau la câteva săptămâni pentru a discuta diferite proiecte, însă de la alegeri nu am mai putut intra în contact”, a precizat Rareş Voicu, potrivit Antena3.

Consiliul Naţional al Elevilor a acuzat, miercuri, faptul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi-a desfăşurat activitatea „în mod netransparent, ignorând cu desăvârşire partenerii de dialog social”.

„În ciuda faptului că ne aflăm la final de an calendaristic, o perioadă foarte importantă pentru educaţia din România, o perioadă în care se conturează bugete şi se pun bazele semestrului al doilea, ministrul Educaţiei este de negăsit. De la încheierea campaniei electorale şi a alegerilor parlamentare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi-a desfăşurat activitatea în mod netransparent, ignorând cu desăvârşire partenerii de dialog social. Consiliul Naţional al Elevilor condamnă ferm atitudinea ministrului Educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, care se eschivează de la un dialog cu reprezentanţii elevilor, deşi în luna noiembrie a anului trecut aceasta declara că îşi dedică întregul mandat tinerilor”, afirmă reprezentanţii CNE într-un comunicat de presă.

Citeste si:
Monica Anisie a câștigat președinția Organizației PNL Sector 2
Monica Anisie a câștigat...

CNE solicită viitorilor guvernanţi să consulte elevii din România atunci când se iau „decizii majore” pentru sistemul de învăţământ.

„Solicităm viitorilor guvernanţi să consulte elevii din România atunci când se iau decizii majore pentru sistemul de învăţământ, asigurându-se, în acelaşi timp, de faptul că următorul ministru al Educaţiei va fi capabil de un dialog transparent şi productiv cu reprezentanţii societăţii civile”, mai spune CNE, potrivit edupedu.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.