Secretarul de stat în Sănătate, Raed Arafat, a declarat că se va vaccina anti-COVID în direct, în momentul în care dozele de vaccin vor ajunge în România pentru a încuraja și oferi încredere românilor sceptici.

Raed Arafat susține că este sigur că gestul său va duce la creștere credibilității românilor în vaccinare și spune că este vital ca numărul celor care fac vaccinul să fie cât mai mare.

„Oamenii sunt supuși unui bombardament de informații care, multe din ele, nu sunt nici validate, nu au nici baza științifică, chiar dacă uneori sunt spuse de unii medici. Asta este realitatea. La acest moment, cred că, prin puterea exemplului, la un anumit moment, vom putea arăta populației că oameni cum suntem noi care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm și noi la momentul respectiv.”, susține Arafat.

Întrebat dacă este gata să se vaccineze în fața camerelor de luat vederi sau în direct pe internet, astfel încât să vadă oamenii, Arafat a răspuns:

„Dacă ăsta e un mod de a convinge o parte, oricât de mică este această parte, cred că merită făcut acest lucru. Și nu numai eu, ci și alte persoane care pot face acest lucru și să fie fără nicio îndoială că ne-am vaccinat, că nu am păcălit, că nu ne-am injectat cu ser fiziologic, pentru că o să auziți 1000 de forme de discuții din partea celor care vor să minimalizeze impactul vaccinului, care va fi unul foarte mare, dacă este administrat la un număr suficient de mare de oameni.”, menționează șeful DSU.

Directorul institutului "Matei Balş", din Capitală. Adrian Streinu-Cercel, a explicat ce trebuie făcut pentru ca pandemia să se sfârșească în România în doar două săptămâni. Profesorul a subliniat că dubiile care sunt aruncate asupra unui posibil viitor vaccin fac mult rău. În plus, specialistul a spus că nu înțelege de ce în România nu se fac testări în masă.

„Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (...)

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (...) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea", a specificat Adrian Streinu Cercel potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2020 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.