Al doilea val al pandemiei cu coronavirus a lovit mult mai dur ca primul țările din Europa. Pe rând, țările Europei se închid total sau reimpun restricții din ce în ce mai severe, pentru a putea opri răspândirea virusului.

Doar în luna octombrie, Franța a înregistrat peste 380.000 de infectări COVID-19, Marea Britanie peste 300.000, Spania peste 200.000 iar Cehia peste 125.000 de infectări. De la 1 octombrie și până astăzi, 1,8 milioane de cazuri și peste 13.000 de decese au fost înregistrate în Uniunea Europeană și Regatul Unit.

Cehia a decis ca până în 3 noiembrie, să închidă toate magazinele – cu excepția celor de alimente și a farmaciilor – și se limitează mișcarea cetățenilor la deplasările esențiale (la serviciu sau la doctor). Cehia înregistrează cea mai rapidă creștere a ratei infectărilor din toată Europa. Marți, Cehia a raportat 11.984 de noi cazuri.

Irlanda a decis că toate activităţile comerciale neesenţiale se închid, iar barurile şi restaurantele servesc doar alimente la pachet. Cetățenilor le-a fost cerut să rămână acasă. Nu sunt acceptate întâlniri de familie, dar oamenii se pot întâlni afară, pentru a face sport spre exemplu, pe o rază de 5 km în jurul casei. Nunțile și funeraliile sunt limitate la 25, respectiv 10 persoane. Școlile și creșele rămân deschise.

Franța a impus pe 17 octombrie starea de urgență pe timpul nopții în Paris și alte opt orașe. Măsura a fost luată pentru patru săptămâni. Cetățenii din Paris, Marseille, Lyon, Lille, Saint-Etienne, Rouen, Toulouse, Grenoble și Montpellier vor fi obligați să rămână în case între orele 21:00 și 6:00. Sunt permise doar ieșirile de urgență. Școlile rămân deschise și se poate circula între regiuni în timpul zilei. În interiorul caselor sunt permise întâlniri cu maximum șase persoane. Iar petrecerile și evenimentele în interior sunt interzise și întâlnirile sunt limitate la 10 persoane.

În regiunea nordică Navarre din Spania, începând cu 22 octombrie, pentru două săptămâni, barurile și restaurantele s-au închis iar deplasarea cetățenilor în afara regiunii este restricționată. De asemenea, în Catalonia carantina parțială a început pe 15 octombrie, cu închiderea barurilor și a restaurantelor. Cetățenii din Madrid nu au voie să părăsească capitala, decât pentru motive întemeiate.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Olanda – toate barurile, restaurantele și cafenelele închise, interzicerea vânzării băuturilor alcoolice după ora 20:00, magazinele închise după 20:00, în afara supermarketurilor, și vizite cu maximum trei persoane doar o dată pe zi sau întâlniri de maximum patru persoane afară.

Germania - din 20 octombrie, landul Berchtesgadener a impus un lockdown pentru două săptămâni, cu școli și restaurante închise. Oamenii vor putea părăsi casele doar pentru situații urgente și motive bine întemeiate. În Berlin restaurantele se închid la 23:00, iar adunările sunt acceptate cu maximum 10 persoane.

În Ţara Galilor, începând de vineri, la ora locală 18.00 (17.00 GMT), locuitorilor provinciei britanice li se va cere „să rămână acasă”. Magazinele neesenţiale vor trebui să închidă.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Italia a decretat în regiunea Lombarida restricții de circulație în timpul nopţii şi cere limitarea călătoriilor în întreaga regiune. Intervalul de timp cuprins între orele 23.00 şi ora 5.00 dimineața, pot fi efectuate deplasări doar pentru necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, de urgență, sau din motive de sănătate. Restricția va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie, precizează g4media.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.