Al doilea val al pandemiei cu coronavirus a lovit mult mai dur ca primul țările din Europa. Pe rând, țările Europei se închid total sau reimpun restricții din ce în ce mai severe, pentru a putea opri răspândirea virusului.

Doar în luna octombrie, Franța a înregistrat peste 380.000 de infectări COVID-19, Marea Britanie peste 300.000, Spania peste 200.000 iar Cehia peste 125.000 de infectări. De la 1 octombrie și până astăzi, 1,8 milioane de cazuri și peste 13.000 de decese au fost înregistrate în Uniunea Europeană și Regatul Unit.

Cehia a decis ca până în 3 noiembrie, să închidă toate magazinele – cu excepția celor de alimente și a farmaciilor – și se limitează mișcarea cetățenilor la deplasările esențiale (la serviciu sau la doctor). Cehia înregistrează cea mai rapidă creștere a ratei infectărilor din toată Europa. Marți, Cehia a raportat 11.984 de noi cazuri.

Irlanda a decis că toate activităţile comerciale neesenţiale se închid, iar barurile şi restaurantele servesc doar alimente la pachet. Cetățenilor le-a fost cerut să rămână acasă. Nu sunt acceptate întâlniri de familie, dar oamenii se pot întâlni afară, pentru a face sport spre exemplu, pe o rază de 5 km în jurul casei. Nunțile și funeraliile sunt limitate la 25, respectiv 10 persoane. Școlile și creșele rămân deschise.

Franța a impus pe 17 octombrie starea de urgență pe timpul nopții în Paris și alte opt orașe. Măsura a fost luată pentru patru săptămâni. Cetățenii din Paris, Marseille, Lyon, Lille, Saint-Etienne, Rouen, Toulouse, Grenoble și Montpellier vor fi obligați să rămână în case între orele 21:00 și 6:00. Sunt permise doar ieșirile de urgență. Școlile rămân deschise și se poate circula între regiuni în timpul zilei. În interiorul caselor sunt permise întâlniri cu maximum șase persoane. Iar petrecerile și evenimentele în interior sunt interzise și întâlnirile sunt limitate la 10 persoane.

Citeste si:
Restricții pentru sărbătorile de iarnă în Europa. Ce reguli vor...
Țările din Europa impun...

În regiunea nordică Navarre din Spania, începând cu 22 octombrie, pentru două săptămâni, barurile și restaurantele s-au închis iar deplasarea cetățenilor în afara regiunii este restricționată. De asemenea, în Catalonia carantina parțială a început pe 15 octombrie, cu închiderea barurilor și a restaurantelor. Cetățenii din Madrid nu au voie să părăsească capitala, decât pentru motive întemeiate.

Olanda – toate barurile, restaurantele și cafenelele închise, interzicerea vânzării băuturilor alcoolice după ora 20:00, magazinele închise după 20:00, în afara supermarketurilor, și vizite cu maximum trei persoane doar o dată pe zi sau întâlniri de maximum patru persoane afară.

Germania - din 20 octombrie, landul Berchtesgadener a impus un lockdown pentru două săptămâni, cu școli și restaurante închise. Oamenii vor putea părăsi casele doar pentru situații urgente și motive bine întemeiate. În Berlin restaurantele se închid la 23:00, iar adunările sunt acceptate cu maximum 10 persoane.

În Ţara Galilor, începând de vineri, la ora locală 18.00 (17.00 GMT), locuitorilor provinciei britanice li se va cere „să rămână acasă”. Magazinele neesenţiale vor trebui să închidă.

Citeste si:
BILANȚ Covid-19: România înregistrează astăzi 4.272 de noi cazuri...
BILANȚ Covid-19: România...

Italia a decretat în regiunea Lombarida restricții de circulație în timpul nopţii şi cere limitarea călătoriilor în întreaga regiune. Intervalul de timp cuprins între orele 23.00 şi ora 5.00 dimineața, pot fi efectuate deplasări doar pentru necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, de urgență, sau din motive de sănătate. Restricția va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie, precizează g4media.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.