Deputaţii au aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice.

Potrivit proiectului amendat, clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare încurajarea utilizării pe scară largă a bicicletei atât în mediul urban, cât şi în cel rural, prin instituirea unor măsuri printre care: dotarea clădirilor publice sau de utilitate publică, pieţelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor şi staţiilor de cale ferată ce deservesc trafic de călători cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt. Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor menţionate urmează să se suporte din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

În vederea implementării măsurilor prevăzute de prezenta lege, clădirile istorice şi de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementărilor legale în domeniu.

Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor prevăzute de proiectul de lege şi ale autorizaţiilor se suportă din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei încălcarea dispoziţiilor prevăzute de prezenta lege.

Constatarea contravenţiei se realizează de personalul autorizat al agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, precum şi Agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a municipiului Bucureşti, după caz.

Citeste si:
Cătălin Drulă este noul președinte al USR
Cătălin Drulă este noul...

Proiectul a fost adoptat de Senat anul trecut, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz, informează Agerpres


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2020 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.