Cătălin Drulă a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR cu un procentaj de 71,3 din cele 18.177 de voturi exprimate.

Cătălin Drulă este noul președinte USR

În cadrul partidului Uniunea Salvați România, 23.544 de membri au drept de vot, dintre aceștia exprimându-și votul online 77,2 %. Drulă a câștigat alegerile pentru conducerea partidului USR cu 12.967 voturi.

Votul online pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România a avut loc în perioada 6 -10 iulie, iar duminică la ora 10.00 s-a încheiat.

Pe lângă Cătălin Drulă au mai existat și alți 5 contracandidaţi. În primul tur al alegerilor, Cătălin Teniţă a obţinut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss 97 de voturi (0,53%), Miroslav Taşcu Stavre 138 de voturi (0,76%).

În urma aflării rezultatului, Cătălin Drulă a ținut să transmită un mesaj prin care a menționat că în USR începe o nouă eră care va funcționa în folosul românilor.

"Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat, pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească, intrarea în Parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea, confirmarea în alegeri, guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate", a spus Cătălin Drulă.

Rezultatul alegerilor interne USR va fi validat de Congresul USR pe 16 iulie, într-o şedinţă online. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului USR va dura pentru o perioadă de patru ani.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.