Emoțiile și trăirile oamenilor sunt scrise pe chipuri, iar pentru a fi descifrate este nevoie doar de informaţie. Totodată, semnele faciale pot determina și unele abuzuri de alimente pe care le fac oamenii.

Trăsăturile feţei vorbesc despre trăsături ale personalităţii, dispoziţia afectivă, pasiuni, starea de sănătate şi multe altele. Printre acestea, se numără şi excesele făcute. Abuzul de zahăr, carne roşie, vin sau carbohidraţi pot schimba culoarea tenului şi textura sa. Anumite tipuri de riduri pot divulga pasiunile pentru un fel sau altul de alimente sau băuturi. Iată 5 dintre cele mai comune semne care trădează aceste preferinţe sunt:

1. Riduri pronunţate între ochi, cu pete între ele, pori dilataţi şi piele uscată cu multe riduri fine sub ochi, pleoape căzute, riduri foarte adânci de la nas la gură şi obraji uscaţi şi roşiatici, brăzdaţi de riduri fine – toate aceste semne sunt cauzate de abuzul de vin roşu.

2. Excesul de prăjeală poate fi identificat pe față prin tenul pământiu şi lucios, cu peliculă grasă, care împiedică pielea să elimine reziduurile. Renunţarea la acest abuz face oamenii să arate mai tineri, uneori şi cu zeci de ani.

3. Consumul în exces al produselor lactate duce la obraji palizi, cearcăne întunecate, pleoape umflate şi coşuri concentrate pe bărbie. Sunt rezultatul hormonilor prezenţi în unele dintre aceste tipuri de alimente.

4. O față umflată este rezultatul consumului excesiv de carne roşie, care, pe lângă hormonii naturali, poate conţine şi hormoni sintetici adăugaţi.

5. Ridurile subţiri şi adânci din partea superioară a frunţii pot sugera un consum excesiv de zahăr. Ridurile adânci din partea superioară a frunţii sunt şi semnul unei persoane idealiste, creative şi imaginative. Activitatea mentală intensivă este echivalentă cu un consum mare de energie şi nu este exclus ca o astfel de persoană să simtă nevoia frecventă de zahăr. O nuanţă alb-gri a pielii, care poate fi subţire şi lăsată sub ochi şi pe pomeţi, coşuri pe toată faţa şi ridurile laba-gâştei constituie indicii suplimentare, menționează adevarul.ro.

Citeste si:
Pete imense de poluare în Marea Neagră. Autoritatea navală dă vina...
Pete imense de poluare în...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.