Reciclarea este un proces important pentru calitatea vieții noastre și a viitoarelor generații. Tone de plastic și alte deșeuri nocive și care se descompun destul de greu acoperă planeta în fiecare zi. Este de datoria omenirii să fim mai responsabili, să utilizăm și să sortăm deșeurile astfel încât mediul să nu aibă de suferit.

Descoperă 5 categorii de produse pe care le pot recicla nu doar firmele, ci și gospodăriile.


  1. Dozele de suc

Sucurile acidulate sau băuturile alcoolice sunt comercializate în doze. Acestea sunt făcute din aluminiu, datorită faptului că materialul are o durabilitate și o rezistență crescută la factorii de mediu. Acest lucru are un mare dezavantaj pentru mediul înconjurător. Atât aluminiul, cât și plasticul se numără printre materialele care sunt cele mai nocive pentru animalele sălbatice. Din cauza lor, își pierd viața anual 100 de milioane de exemplare în întreaga lume. Toate deșeurile aruncate în natură ajung să fie ingurgitate de acestea, motiv pentru care poposesc în final în sistemul lor digestiv.


  1. Sticlele și borcanele

Toate produsele realizate din sticlă au un termen de valabilitate pe Pământ de 500 de ani. Orice sticlă sau borcan va rezista o lungă perioadă de timp, oriunde este lăsat. Pentru a evita intrarea în contact a animalelor cu ele, este recomandat să le dai spre reciclare. Multe afaceri se pot orienta către centrele de colectare selectiva HoReCa Bucuresti, întrucât sticla poate fi reciclată la nesfârșit.


  1. Pungi din plastic, carton și hârtie

Majoritatea oamenilor au în casă punga în care mai ține alte pungi. Poți scăpa de ele într-un mod elegant și rapid. Fiecare dintre aceste lucruri sunt ușor de reciclat, fără ca tu să depui un efort prea mare.

Citeste si:
Plătești intrarea la muzeu cu două becuri arse
Plătești intrarea la muzeu cu...

  1. Cutiile de carton

Toate cutiile în care vin produsele din comenzi sau cele de transport sunt realizate din carton. Acesta poate fi reciclat, cu atât mai mult cu cât cantitatea de carton este net superioară – iar business-urile din industriile aferente HoReCa nu duc lipsă de cutii de acest fel.


  1. Bateriile

În București și nu numai, există numeroase campanii și firme de reciclare a bateriilor. Majoritatea acestora sunt confecționate din aluminiu, material rezistent și aproape imposibil de a se degrada. Din acest motiv, aruncarea acestora în natură dăunează foarte tare. Transportarea acestora la groapa de gunoi reprezintă un pericol la fel de mare, întrucât arderea lor afectează stratul de ozon, informează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.