Proiectul „Educație pentru România” se află la a patra ediție. Fundația Mereu Aproape, alături de partenerul său RURIS, au bucurat elevi din București și din 26 de județe ale țării.

3.000 de ghiozdane complete cu rechizite școlare necesare la cursuri au ajuns la elevii din 37 de școli din toate regiunile țării, respectiv din București și din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Buzău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Proiectul face parte din campania „Lăsați-mă să învăț” și acordă o atenție deosebită copiilor din mediul rural. Suma cheltuită pentru ediția din acest an a proiectului depășește 43.000 de euro.

„Indiferent de forma în care se desfășoară cursurile la acest început de an școlar, în bănci sau prin intermediul tabletei, rechizitele sunt necesare, iar noi continuăm să îi susținem pe copii. În cei patru ani ai proiectului, nouă mii cinci sute de elevi din toată țara au primit ghiozdanele încărcate, un ajutor care îi încurajează să învețe și prin care contribuim la diminuarea abandonării studiilor", a spus Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

„2020 a venit cu foarte multe provocări pentru toată lumea. Cu toate acestea, un lucru rămâne neschimbat, importanța pe care o are educația în viața oricărui copil. Vrem să fim și anul acesta alături de elevi, să îi încurajăm, să îi motivăm și să le spunem că împreună suntem puternici și putem trece peste orice obstacol. Situația actuală nu ne permite să fim fizic aproape de ei, dar toate gândurile noastre bune se îndreaptă către copiii care revin în această toamnă în bănci, dornici să descopere lucruri noi și să își clădească viitorul. Este al patrulea an consecutiv în care RURIS, cu sprijinul Fundației Mereu Aproape, este alături de copii la începutul școlii, acesta fiind pentru noi unul dintre cele mai importante proiecte de Responsabilitate Socială din zona Educației", a declarat Cătălin Stroe, Fondator și Președinte RURIS.

Citeste si:
Premiul I la concursul WEDO pentru proiectul măștilor biodegradabile
Studenții de la Poli...

Copiii au fost fericiți și entuziasmați de cadourile primite pentru noul an școlar: „Ce frumos! E frumos, îmi place! Îmi plac caietele mari că n-am avut niciodată!”, „Culori, o trusă de matematică, un penar tare drăguț. Și... multe caiete”, „Sunt foarte încântată și le mulțumesc!”, „Penarul acesta chiar arată foarte bine și îmi place!”.

Și profesorii s-au arătat încântați de gestul nobil al fundațiilor.

„Mai ales în condițiile acestea, copiii cu siguranță, pe de o parte, au nevoie de aceste rechizite și, pe de altă parte, este bine să știe că întreaga societate își dorește ca educația pentru ei să continue în cele mai bune condiții”, a spus Alexandru Ciucă, director la Școala Gimnazială din Dăești, județul Vâlcea.

„Este foarte important să sprijinim educația, mai ales în situația de față și mai ales că la noi, în mediul rural, copiii provin din familii defavorizate și un sprijin este întotdeauna binevenit”, spune Alina Vărzaru, director la Școala Gimnazială Șușani, județul Vâlcea.

Citeste si:
Anisie: Am convocat inspectorii pentru a realiza planul cursurilor...
Anisie: „Am convocat...

Proiectul „Educație pentru România” face parte din campania Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape al cărei scop este scăderea ratei analfabetismului, reducerea abandonului şcolar și oferirea de oportunități de educație non-formală pentru copii din familii modeste, dar cu rezultate foarte bune la învățătură.

Totodată, campania urmărește însuşirea deprinderilor de viaţă independentă de către beneficiari, dezvoltarea competențelor din sfera participării publice în comunități, dar și derularea unor acțiuni de sensibilizare și informare asupra problemelor care țin de sistemul de educație din România, sensibilizarea autorităților publice și a opiniei publice asupra unor situații insuficient sau deloc aflate în atenția autorităților, menționează antena3.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.