Schimbarile pe care alegi sa le faci in viata ta trebuie sa vina la timpul si momentul potrivite. Pentru cumpararea unei alte masini, vei avea nevoie de un buget stabilit in functie de modelul pe care ti-l doresti, dotari si posibilitati financiare.

Toate acestea iti vor da batai de cap atunci cand trebuie sa iei, in sfarsit, o decizie. Masina este, insa, direct responsabila pentru siguranta ta si a familiei tale, deci nu trebuie sa faci compromisuri. Iata care sunt cateva dintre semnele care iti indica faptul ca e timpul sa achizitionezi un alt autovehicul:

Costurile reparatiilor continua sa se adune

Multi soferi realizeaza in timp ca au cheltuit la service-uri mai mult decat merita modelul de masina pe care il detin. In astfel de momente, toate semnele indica spre decizia schimbarii acesteia pentru un model mai performant sau macar unul mai nou.

Masinile foarte vechi au din ce in ce mai multe probleme atunci cand sunt folosite des si te vor obliga sa inocuiesti mereu anumite piese. Din fericire, procesul de cautare a devenit mult mai usor si poti gasi masini de vanzare fara a mai face vizite la targuri. Acum esti doar la cateva clickuri distanta de modelele tale preferate.

Ai alte nevoi si prioritati

Daca ai o masina sport si esti amator de viteza, s-ar putea sa te regasesti intr-o situatie delicata atunci cand vrei sa-ti intemeiezi o familie mare. Odata ce apar copiii sau animalele de companie, vei avea nevoie de un autovehicul mai mare, cu care sa poti pleca in vacante, sa duci copiii la scoala si in tabere, sa iti duci cainele la veterinar.

Chiar si in astfel de situatii, nu trebuie sa renunti la masina ta sport, daca bugetul iti permite sa mai achizitionezi una, mai potrivita noilor tale nevoi. O poti pastra pentru iesiri cu prietenii sau pentru atunci cand vrei sa iti rezervi timp doar pentru tine. Masina de familie trebuie sa le ofere, insa, siguranta si confort tuturor celor care calatoresc cu ea, asa ca nu o cauta pe cea mai rapida, ci pe aceea care indeplineste toate cerintele familiei tale.

Nu ti se mai potriveste

Uneori, motivul poate fi foarte simplu. Daca ai primit o masina imediat dupa ce ti-ai luat permisul sau daca ai achizitionat una la presiunea parintilor sau a partenerului, e posibil ca, in timp, sa consideri ca masina nu mai e pentru tine. Dorinta de a o schimba cu una mai potrivita gusturilor tale din prezent nu trebuie privita ca un moft, dar trebuie sa fii chibzuit cu banii pe care esti dispus sa ii cheltui.

Citeste si:
Jean de la Craiova, influențat de Dorian Popa. Ce schimbare vrea să...
Jean de la Craiova,...

Fa o lista cu mai multe modele care iti sunt pe plac si documenteaza-te despre fiecare in parte. Cauta o masina pe care o vei pastra pentru cativa ani buni si incearca sa nu te lasi influentat de cei din jur, pentru ca, altfel, s-ar putea ca peste un an sa-ti doresti altceva.

Nu te mai simti in siguranta

O masina veche si care prezinta tot mai des probleme de functionare te va face sa te simti in pericol de fiecare data cand te pui in spatele volanului. Daca, pentru o perioada de cativa ani, ai condus un autovehicul aflat la limitele sigurantei, este recomandat sa optezi pentru un model mai nou.

Trebuie sa aiba mai putin de 10 ani vechime si sa fie intr-o conditie de functionare buna. Cand cumperi o masina second hand, vanzatorul te va informa cu privire la istoricul reparatiilor, daca acestea exista. Cel mai sigur este sa optezi pentru una noua, insa, aceasta varianta este si cea mai costisitoare. Avantajul il ofera posibilitatea de a plati in rate direct la producator. Daca te-ai saturat de masinile vechi, aceasta poate fi cea mai buna alegere.

Citeste si:
Fila: pentru cei care vor să iasă în evidență. Alege modelul...
Fila: pentru cei care vor să...

Nu ignora semnele care iti transmit ca masina pe care o ai trebuie schimbata si ia masuri. Fie ca este vorba despre un aspect care tine de siguranta sau de dorinta de a avea o masina mai buna, atunci cand esti pregatit pe plan financiar, fa acest pas fara ezitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.